Overslaan en naar de inhoud gaan

Een land al trappend ontdekken zorgt voor een groter gevoel van vrijheid en een actieve beleving. Fiets dankzij onze individuele fietsvakanties van hoogtepunt naar hoogtepunt. Laat je onderweg verrassen door de schoonheid van het landschap en de dorpen en steden langs de route. Sta open voor een spontane ontmoeting met de locals en geniet van smakelijke streekproducten. Kies voor mooie fietstochten op een aangenaam tempo of ga voor een extra uitdaging in een heuvelachtig parcours. Gewone fiets of elektrisch, dicht bij huis of wat verder weg, korte uitstap of 10-daagse fietsvakantie? In ons aanbod individuele fietsreizen in Europa is er voor elke soort fietser wel wat wils! 

Tijdens onze fietsvakanties doe je trouwens meer dan fietsen alleen. Bij de meeste programma's staat er regelmatig een culturele uitstap op het programma, bv. een bezoek aan een stad, museum of een brouwerij. 

Direct naar de verschillende fietsreizen >>

Individuele fietsreizen

Deze fietsreizen zijn individuele reizen. Dat wil zeggen dat je deze reis maakt met je eigen gezelschap, bv. met je partner, je gezin of met vrienden. Je verkent de omgeving op eigen houtje, dus zonder begeleiding. Bij de meeste fietsreizen ontvang je een gps-tracking. Met dit trackingsysteem kan je de route gemakkelijk volgen. Soms krijg je ook een goed omschreven routemap waarmee je zonder problemen de weg vindt. 

Fietsniveau: Van beginner tot ervaren fietsenthousiast

Onze fietsreizen zijn voor iedereen met een normale conditie. Al hebben we voor degene die nood hebben aan wat extra uitdaging en met een erg goede conditie ook voor meer uitdaging gezorgd. Per reisprogramma's vind je onderaan extra uitleg over het fietsniveau. 

Makkelijk: Deze reizen zijn voor iedere fietsliefhebber haalbaar. je fietst op aangename wegen, al kan er hier en daar wel een heuvel op je pad komen. 

Uitdagend: Bij deze reizen is een goede conditie vereist. Je doet meer kilometers en hoogtemeters in heuvelachtige landschappen en moet soms zelf je bagage meenemen. 

Als je nog meer grenzen wilt verleggen en zin hebt in een nog grotere uitdaging, kan je terecht bij de fietsreizen in internationale groep

Eigen fiets of huurfiets

Alle reizen kan je met je eigen fiets doen. Bij de grote meerderheid van onze fietsreizen kan je ook ter plaatse een fiets huren. Wanneer je een fiets ter plaatse huurt, ben je er zeker van dat je een degelijke fiets krijgt en de perfecte technische ondersteuning. Het is ook mogelijk om een elektrische fiets te huren, tenzij anders vermeld.  

 

Overnachtingen: van gezellig hotel tot romantisch kasteel

De met zorg uitgekozen verblijfplaatsen zijn charmant, kleinschalig en vaak rustig gelegen. Ze zijn goed voorzien op fietsers. Er zijn twee prijsklasses:

Budget: Degelijke hotels met voldoende comfort. 

Comfort : Boutique hotels, bed and breakfasts, kastelen, hotels die vaak centraal gelegen zijn met extra comfort. 

Ontbijt is standaard inbegrepen bij je overnachting. 

Veilig onderweg

Tijdens een fietsvakantie kan je wel eens pech krijgen onderweg. Een band moet je zelf kunnen herstellen of vervangen. Heb je grotere pech, dan word je geholpen via het noodnummer van de lokale partner. Als je een fiets huurt ben je heel de reis verantwoordelijk voor de gehuurde fiets. 

Transport en bagage

Bij al onze fietsreizen zorg je zelf dat je tot bij het beginpunt geraakt. Dit is meestal aangeraden met de wagen, maar bij sommige reizen kan dit ook met het openbaar vervoer.

Bij onze fietsreizen is bagagetransport voorzien van verblijfplaats naar verblijfplaats, tenzij anders vermeld. Bij sommige reizen vervoer je je bagage op de fiets. Bij deze reizen kan je een goed uitgeruste fiets met bagagezakken huren of je eigen fiets meenemen indien deze hiervoor geschikt is. 

 

Een fietsvakantie boeken

Je kan zowel korte programma's (3 tot 6 dagen) als langere reisprogramma's (7 tot 10 dagen) vinden ons aanbod. Je kan kiezen tussen een 10-tal routes in de mooiste en soms nog ongekende fietsgebieden van België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, zorgvuldig samengesteld door onze experts. Bekijk hieronder het volledige aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan. Dit doe je door op de reispagina zelf rechtsboven te klikken op "Reis Aanvragen". Bij je offerte-aanvraag kan je kan je bij de meeste reizen ook optionele activiteiten toevoegen en aangeven of je een fiets (gewoon of elektrisch) wilt huren ter plaatse. 

Nog vragen over onze fietsreizen? Stuur dan een mailtje naar onze experts

Onze bestemmingen in Europa

Fietsreizen in België

Onze fietsvakantie in België is erg populair. Ideaal voor als je er even tussenuit wilt en een ander deel van België wil leren kennen. 

Fietsreizen in Duitsland

Met 5 verschillende reisprogramma's is Duitsland de topper van onze fietsvakanties. Fiets dwars door het Zwarte Woud, maak een wijnroute langs de Rijn, rijd langs meren en kastelen, ontdekt de verschillende Duitse eilanden al trappend of ga fietsen van Dresden naar het artistieke Berlijn! 

Fietsreizen in Frankrijk

Frankijk, het land van de Tour de France, kan niet ontbreken in het Joker fietsaanbod. Verlaten landweggetjes, kanaaljaagpaden en dromerige dorpjes vormen het decor van je tocht.  Tijdens deze reis kan je zeker ook genieten van al het culinaire wat deze regio’s te bieden hebben.

Fietsreizen in Oostenrijk

Oostenrijk is al jaren een begrip bij liefhebbers van fietsvakanties. Vele fietsers waarderen dit Alpenland vanwege het gevarieerde landschap, de gastvrije inwoners en de vele fietsroutes. Zie jij mooie fietstochten tussen de magische bergen en meren al helemaal zitten? Bekijk dan onze fietsvakanties in Oostenrijk.