Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewonder gletsjers, ijsberen en het noorderlicht op de Noordpool, in Groenland of in Spitsbergen, vanop een goed uitgerust expeditieschip. Of reis naar het extreme Antarctica, met zijn imposante ijsbergen en schattige pinguïns. De Arctische en Antarctische gebieden zijn majestueus en maken ongetwijfeld een diepe indruk op wie een poolreis onderneemt.

Nog een paar vragen over Poolreizen? Via poolreizen@joker.be helpen we je zo snel mogelijk verder.

Op Noordpoolexpeditie

Een Noordpoolexpeditie, dat is een grensverleggend avontuur. Een reis voor toeristen is het allerminst, wel eentje voor avonturiers die zich willen laten overweldigen door het koninkrijk van de ijsbeer. Met gletsjers en zeevogels die je lijken te omsingelen, zeehonden die zonnebaden op een ijsschots en ijsberen die schijnbaar doelloos rondslenteren.

Een expertenteam aan boord

Op een kleinschalig expeditieschip heb je een bevoorrecht zicht op deze ongekende regio. De zodiac, een gemotoriseerde rubberboot, brengt je aan wal om de natuurpracht en het leven op de pool van dichtbij te bekijken. Dankzij het uitgebreide expertenteam van marinebiologen, geologen, historici, enz. leer je tijdens je reis heel wat bij over de Noordpool.

Verschillende vertrekpunten en reisroutes

Tijdens een expeditie naar de Noordpool kom je in een heel andere wereld terecht. Toch begint die reis vaak dichter bij huis dan je denkt. En dat mag je heel letterlijk nemen. Voor heel wat routes naar / rond Spitsbergen spreek je met de andere avonturiers af in Oslo (Noorwegen), Helsinki (Finland) of Aberdeen (Schotland). In Aberdeen stap je rechtstreeks op het expeditieschip en trek je langs de Faeröer naar het noorden. Vanuit Oslo of Helsinki volgt nog een korte vlucht noordwaarts, richting jouw schip. Groenland bereik je makkelijk vanuit Reykjavik (IJsland). Het iets verder gelegen Toronto (Canada) is dan weer het vertrekpunt van verschillende expedities in het historische land van de Inuit, richting de iconische zeeroute Northwest Passage.

Expedities naar de Russische poolgebieden vertrekken vaak in Alaska, het uiterste oosten van Rusland of Japan. Helsinki is het vertrekpunt voor het verkennen van een stuk Rusland dat volledig binnen de noordpoolcirkel ligt en een expeditie naar de Noordpool zelf (90°N).

De reisduur varieert van 9 dagen tot meer dan drie weken.

Op Zuidpoolexpeditie

Op 14 december 1911 bereikte de Noor Roald Amundsen als eerste de Zuidpool.

Een dikke eeuw later kunnen ook niet-zeevaarders inschepen op gespecialiseerde expeditieschepen en de oversteek naar het onbeschrijflijk mooie Antarctica maken. Een indrukwekkende en unieke ervaring, een echte once in a lifetime!

Een poolervaring zoals in de beste natuurdocumentaires

 • Pinguïns, zeehonden en walvissen in hun natuurlijke omgeving tijdens dagelijkse excursies in een een gemotoriseerde rubberboot (zodiac)
 • Aan boord van een kleinschalig maar stabiel en comfortabel expeditieschip dat extra wendbaar is waardoor je meer te zien krijgt
 • De real thing aangevuld met lezingen door specialisten aan boord
 • Extra actie voor wie wil: kajakken, suppen en zelfs kamperen op Antarctica

Een typische dag op Antarctica

 • 9u: de blauwachtige ijsschotsen vormen het decor voor een fotoshoot
 • 11u: excursie aan land tussen de pinguïns
 • 16u: een duik in het poolwater en daarna opwarmen in de hottub
 • 17u: walvissen gespot!
 • 21u: met medegelukzakken een pintje drinken op de wateren van de Zuidpool

4 vertrekpunten, verschillende reisroutes

Een Zuidpoolexpeditie heeft verschillende vertrekpunten:

 • Ushuaia, de hoofdstad van de Argentijnse provincie Vuurland en de meest zuidelijke stad ter wereld
 • Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië
 • Punta Arenas (Chili), in het uiterste zuiden van Chili (Patagonië)
 • Invercargill, de meest zuidelijke stad in Nieuw-Zeeland.

Daarna zet het expeditieschip koers naar de uitgestrektheid van de Zuidpool, waar pinguïns, walvissen en ijsbergen het landschap bepalen. Vanuit Argentinië geniet je nog even van het ruwe landschap van Patagonië. Afhankelijk van je reis, vaar je vervolgens via de uitdagende zeestraat Drake Passage naar het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands. Of je combineert het weinig bezochte South Georgia Island en/of de Falkland-eilanden met een bezoek aan Antarctica. Wil je de mythische tocht voorbij de zuidpoolcirkel maken, dan kan je kiezen voor een korte trip vanuit Chili (11 dagen) of een lange reis vanuit Argentinië (23 dagen). De tocht vanuit Nieuw-Zeeland gaat richting het Ross Sea-gebied van Antarctica, één van de meest afgelegen en fascinerende plaatsen ter wereld. Je verkent ook de sub-Antarctische eilanden The Snares, Auckland, Macquarie en Campbell. Zo kom je stapsgewijs tot het hoogtepunt van deze reis: Antarctica.

De reisduur varieert meestal tussen de 8 dagen en meer dan 3 weken.

Waarom een poolexpeditie bij Joker boeken?

Onze partners respecteren een duurzame aanpak

We werken voor onze poolexpedities samen met o.a. Quark Expeditions, G Adventures en Heritage Expeditions, experts ter zake. En expert zijn, dat betekent ook respect hebben voor datgene waar je zo'n diepe passie voor hebt. Op de borst van elke partner prijken de nodige labels, gelinkt aan een duurzaamheidsbeleid waar ook wij achter staan.

Wij laten de puzzel kloppen

Slim boeken doe je door een Joker-reiskantoor te contacteren met 2 vragen:

 1. een gratis optie nemen op de poolexpeditie van jouw keuze
 2. een gratis optie nemen op de internationale vlucht en binnenvlucht naar de start van de expeditie

Zo ben je zeker dat alles beschikbaar is en de puzzel klopt. Bel, mail of kom eens langs in één van onze Joker-reiskantoren! Je kan je vragen ook rechtstreeks stellen aan poolreizen@joker.be. The time is now...

Bekijk het aanbod van Quark Expeditions, Intrepid, Heritage Expeditions en G Adventures

Meer lezen over reizen naar de Noord- of Zuidpool?

Empty