Overslaan en naar de inhoud gaan

1. Woestijnwandeling met de San

Een van de meest boeiende activiteiten in het Intu Africa Nature Reserve is een Bushman Walk. Je wandelt samen met de San (of Bosjesmannen) in het fenomenale Kalahari-landschap. De San kennen de Kalahari-woestijn als geen ander en overleven al generaties lang in deze droge omstandigheden. Hun kennis van de plaatselijke natuur is immens en ze weten erg goed hun voedsel en water te vinden in deze barre en meedogenloze woestijnlandschappen.

Wat deze ontmoeting nog meer bijzonder maakt, is de kliktaal die de San gebruikt om met elkaar te communiceren. Ze gebruiken hun tong om deze klikgeluiden te maken. Ze gebruiken ook dramatische illustraties om verhalen te delen met hun bezoekers. Sta open voor een authentieke ervaring met deze inheemse stam en leer enkele handige survival skills in de woestijn.

De wandeling duurt 1u.

2. 4x4 safari in Intu Africa Nature Reserve

Een 4x4 safari is een must in het Intu Africa Nature Reserve. Zo kom je dichtbij de dieren die er leven. Door de schaarse vegetatie zie je ze al van ver en kan je ze ook makkelijk herkennen. Verken samen met jouw gids dit paradijs van 10.000 hectare Kalahari-woestijn en laat je onderdompelen in hun kennis over de fauna en flora.

In dit natuurreservaat vind je zebra’s, oryx, wildebeest, springbokken, struisvogels, giraffen, etc. Een overvloed aan dieren dus…

Deze game drives gaan door in de ochtend of in de late namiddag. Tijdens de namiddagsafari geniet je van een sundowner: uitzicht op een magische zonsondergang met enkele hapjes en drankjes als ideale afsluiter.

Wil je boeken? Of heb je meer info nodig?