Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is de ultieme kampeerreis doorheen Namibië. Ga de ‘wild side’ opzoeken en cruise doorheen het land met een 4x4 en een heuse tent op het dak. Heerlijk kamperen op de meest bijzondere camp sites in al even unieke natuurgebieden. 

Deze kampeerrondreis is niet alleen voor met z'n twee te doen maar biedt ook voldoende avontuurlijke elementen om als familie met (jonge) tieners te ondernemen. Beslist een onvergetelijke reis!

 

De hoogtepunten van deze reis

Etosha National Park Namibië Afrika wildlife safari kamperen

Wilde dieren spotten in het immense Etosha National Park.

Fish River Canyon Namibië Afrika kampeerreis selfdrive

Fish River Canyon, de op een na langste ter wereld

Sossusvlei Death vlei kampeerreis Namibië Afrika

Genieten in de magische Death Vlei/Sossusvlei.

Programma

Programma

A Dag 1
Windhoek

De eerste dag kom je aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië, een stad waarvan het centrum erg westers aanvoelt. Traditie en moderniteit gaan hier hand in hand. Duitse invloeden zijn sterk aanwezig in de architectuur.

 

B Dag 2
Kalahari
270 km  -  4u

Vandaag kan je kiezen uit verschillende excursies. 

Optionele excursies in de Kalahari
Woestijnwandeling - 4x4 Safari
Optionele excursies in de Kalahari
C Dag 3-4
Kgalagadi Transfrontier Park
310 km  -  4u30

Glooiende duinengordels, hier en daar wat struikgewas, een schril contrast met de zwart-witte oryx op zoek naar kauwbaar gras en Kalahari-leeuwen die hun territorium verdedigen. Samen met Botswana en Zuid-Afrika vormt dit het Kgalagadi Transfrontier Park. Je verblijf is de ideale ‘gateway’ om een dagje dit prachtige wildpark te verkennen. 

 

D Dag 5-6
Fish River Canyon
390 km  -  5u30

Het gedurende miljoenen jaren door de Fish River uitgesleten gesteente zorgt voor een zeer indrukwekkend en prachtig landschap. De Grand Canyon in ‘miniatuur’, maar minder toeristisch. De eindeloze uitkijkpunten zijn op zijn minst spectaculair te noemen. Het surrealistische landschap wordt gevormd door poederzand en gesteenten. Opvallend zijn de hitte en de grote stilte aan de rand van de canyon. De fascinerende rotsformaties en het groen van de Euphorbia-struiken nodigen je uit tot een wandeling in de omgeving

 

E Dag 7
Namibwoestijn
380 km  -  5u30

De Namibwoestijn: eenzame bergen, afgewisseld met uitgestrekte zandvlakten en de hoogste landduinen ter wereld in de oudste woestijn ter wereld.. 

Namibrand is het meest zuidelijke deel van de Namibwoestijn. Een regio die niet zoveel mensen bezoeken. Het ochtendgloren lokt je al snel uit je tent, want de snel veranderende kleuren van de woestijn zullen je met de nodige verwondering in alle zachtheid doen wakker worden.

 

F Dag 8-9
Sossusvlei
260 km  -  5u

Na een fikse wandeling naar de top van de ‘Big Daddy’-duin sta je letterlijk met de woestijn aan je voeten. Genieten maar!

Optionele excursie Sossusvlei
G Dag 10-11
Swakopmund aan de Atlantische Oceaan
360 km  -  5u30

Je voelt je als een echte avonturier wanneer je met de wagen doorheen de woestijn en de prachtige Gaub en Kuiseb passen rijdt richting de oceaan. Mistslierten sieren de woestijnvlakten en laten unieke plantensoorten hier al eeuwen bloeien. De uitgestrekte kustlijn is bijzonder geschikt om even uit te waaien tijdens een strandwandeling. Laagvliegende pelikanen, rebelse pelsrobben en Benguela-dolfijnen verwelkomen je tijdens een boottocht vanuit Walvis Bay (warm aanbevolen).

Oneindig lange zandstranden strekken zich uit langsheen de kust. Niet om te baden, maar bijzonder geschikt om even uit te waaien en te genieten van de aanblik hoe de eeuwenoude duinen lijken weg te glijden in de koude Atlantische Oceaan.

Optionele excursies in Swakopmund
Lie Down Boarding - 4x4 Tour
Optionele excursies in Swakopmund
Optionele excursies Walvisbaai
Kajaktour - boottocht
Optionele excursies Walvisbaai
H Dag 12-13
Damaraland
170 km  -  3u

Ga op pad in het versteende woud van Damaraland en bewonder de unieke rotstekeningen. Wie weet spot je er wel woestijnolifanten, want deze woeste vallei is hun habitat.

In Cape Crossin Skelton Coast vind je de grootste kolonie pelsrobben.

I Dag 14-17
Safari's in Etosha National Park
500 km  -  reistijden verspreid over 4 dagen

Een luchtspiegeling van zand, bestofte acacia’s en de centraal gelegen uitgedroogde zoutpan. Dit zijn de typerende eigenschappen van het grootste wildpark van Namibië, Etosha. Met je eigen wagen op safari doorheen dit immense park spreekt tot ieders verbeelding, en terecht! Soms moet je zelfs niet eindeloos op zoek gaan naar de wilde dieren, maar stel je de wagen strategisch op aan een drinkplaats. De dieren komen één voor één langs en jij zit op de eerste rij! 

 

J Dag 18
Okahandja
375 km  -  4u

De omgeving in en rond Waterberg leent zich dan weer uitstekend voor prachtige wandelingen. Op het iconische Waterberg Plateau vinden dieren een veilig onderkomen.

Optionele excursie Waterberg
Leefwereld van het jachtluipaard
Optionele excursie Waterberg
K Dag 19
Windhoek
145 km  -  2u

Vandaag rijd je terug naar de luchthaven van Windhoek voor je terugvlucht. Dit is het einde van je prachtige rondreis door Namibië

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2:
Optionele excursies in de Kalahari Prijs op aanvraag
Dag 8-9:
Optionele excursie Sossusvlei Prijs op aanvraag
Dag 10-11:
Optionele excursies in Swakopmund Prijs op aanvraag
Optionele excursies Walvisbaai Prijs op aanvraag
Dag 18:
Optionele excursie Waterberg Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Namibia Car Rental, (kampeer) uitgeruste Ford Ranger 4x4 double cab met tent op het dak (of gelijkwaardig), Super Cover verzekering, onbeperkt aantal kilometer, early booker promo (minimum 35 dagen op voorhand te reserveren)
 • Campsite tijdens de hele reis, behalve in Windhoek, Swakopmund en Etosha Oost op basis van gastenhuis/lodge (of gelijkwaardig – afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Maaltijden volgens programma (of gelijkwaardig)

 • Informatiedossier Namibië & wegbeschrijving

Niet inbegrepen

 • Vliegtuigtickets & luchthaventaksen
 • facultatieve excursies, toegangsgelden, parkgelden (ook indien in het park verbleven wordt) en fooien
 • Overige kosten wagen: o.a. benzine, contract fee, extra chauffeur, GPS
 • Satelliettelefoon (Vele plaatsen in Namibië hebben geen bereikbaarheid, daarom kan je ook overwegen om een satelliettelefoon te huren.)
 • Reis- & annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotelinformatie

Comfort: Verblijven met een eigentijds karakter en extra stijl, geen grote ketens, wel echte parels die we voor je uitzochten

PlaatsHotel
WindhoekCapbon Guesthous
KalahariJansen Kalahari campsite
KalahariKalahari Game lodge campsite
Fish River CanyonCanyon Roadhouse campsite
AusKlein Aus Vista campsite
SossusvleiSesriem campsite
SwakopmundOrganic stay guesthouse
TwyfelfonteinTwyfelfontein Tented campsite
Etosha ZuidToshari Lodge campsite
Etosha OostMushara bush camp
WaterbergWaterberg Wilderness lodge campsite

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Sossusvlei Namibië Afrika kampeertocht desert lodge wildlife natuur

Wat andere reizigers vinden

We hebben een heel avontuurlijke en fantastische reis in Namibië beleefd. De jeep met tenten op het dak bleken een uitstekend vervoermiddel voor ons gezin met tienerzonen om dicht bij de natuur te verblijven en het ritme van de dag te volgen. Het was een geweldige reis die nog lang zal nazinderen. Bedankt, Joker!

Sofie Feytons