Overslaan en naar de inhoud gaan

De diversiteit en de natuurpracht van Argentinië stellen nooit teleur. Combineer dat met de uitgestrektheid van Noord-Chili en je gaat écht een adembenemend avontuur tegemoet.

Van de ultramoderne wereldstad Buenos Aires tot Argentijnse cowboys in Salta. Van de maanvallei in Atacama tot het kunstzinnige Valparaiso. Beide landen hebben sterk hun eigen karakter. Maar tango, empanadas, lekkere steaks, wijnen en fenomenale landschappen hebben ze al zeker gemeen. 

Volg gratis de online reisvoorstelling over deze groepsreis >>

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Argentinië

2 kleurrijke metropolen op het zuidelijke halfrond: Buenos Aires en Santiago de Chile

Groepsreis Argentinië

Kilometers zoutvlakte omgeven door de bergen van de Andes, de perfecte locatie voor een originele groepsfoto

Groepsreis Argentina

wandelen tussen de gekleurde massieven in de omgeving van Salta

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
Buenos Aires

Het avontuur begint in Buenos Aires, het Parijs van het zuidelijke halfrond. Centrum van kunst, cultuur en gastronomie. Fietsend verkennen we de verschillende buurten van de stad. In het voetspoor van een gids komen we ook nog wat te weten over al het moois dat deze metropool te bieden heeft. Ook onze smaakpapillen worden een eerste keer verwend. Tijdens een culinaire activiteit leren locals (porteños) ons empanadas maken. Een heerlijk sappige steak en glas Malbec kunnen niet ontbreken.

2 Dag 5-6
Cordoba en condovallei

Na een eerste tocht met de nachtbus komen we aan de universiteitsstad Cordoba. In het uitgestrekte “parque del condorito” krijgen we de kans om de eerste keer de benen te strekken. Met wat geluk spotten we de condor, de grootste roofvogel van Latijns-Amerika, van dichtbij.

3 Dag 7-8
Cafayate

Wie Argentinië zegt, zegt wijn. Een bezoek aan Cafayate, een van de vele wijnregio’s die het land rijk is, kan dan ook niet ontbreken. In de bodega’s maken we kennis met enkele Argentijnse wijnen. We trekken er ook op uit in prachtige alchaquí vallei.

4 Dag 8-11
Salta

We bussen verder naar Salta. De stad is omgeven door bergketens en uitgestrekte bossen en is de thuisbasis van de Argentijnse gaucho‘s. We bezoeken één van hun typische finca‘s. We maken er een paardentocht, genieten van een typische Argentijnse asado en leren er de lasso hanteren. Tijdens een spannende raftingtocht  zitten we midden in de prachtige natuur.

Een daguitstap naar het pittoreske Cachi staat ook op het programma. De tocht leidt langs reuzengrote cactussen, valleien en grillige zandsteenformaties. We hebben er ruim de tijd om het mooie stadscentrum en de omgeving te verkennen.

5 Dag 12-14
Humahuaca

Op weg naar de provincie Jujuy reizen we langs het imposante berglandschap van Quebrada de Humahuaca. Dit natuurgebied staat sinds 2003 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hier loopt de kolkende Rio Grande en we aanschouwen de spectaculaire, roodgekleurde heuvels. Een actieve mountainbiketocht mag in dit decor ook niet ontbreken.

6 Dag 15-18
Zoutwoestijnen en maanlandschappen in Chili

Na een hele dag bussen over kronkelende bergpassen boven de 4.500 m komen we aan in San Pedro de Atacama in Chili. Vanuit dit afgelegen stadje in het centrale deel van de Atacamawoestijn maken we verschillende uitstappen in een ongewone omgeving. We wandelen door de Valle de la Luna, een bijzonder zoutsteengebied. Een ochtendlijke trip met minibus voert ons naar El Tatio, het hoogstgelegen geiserveld ter wereld. Wie wil kan er ook gaan sterrenkijken. Ten slotte is San Pedro de Atacama zelf een sfeervol Far West dorpje waar we op jacht gaan naar souvenirs.

7 Dag 19-21
Valparaiso

We nemen een korte binnenvlucht naar Santiago en van daaruit de bus richting Valparaiso. Chile’s meest ongewone stad oefende jarenlang een ongekende aantrekkingskracht uit op kunstenaars en dat straalt deze havenstad ook vandaag nog uit. We verdwalen er in het doolhof van kleine, steile, maar altijd even charmante straatjes en escaleras (trappen). Een wandeling langs de bekendste murals kan in dit mekka van het street art niet ontbreken.

8 Dag 21-24
Santiago de Chile

Onze laatste halte. Rond het centrale plein liggen interessante musea en belangrijke historische gebouwen, zoals het regeringspaleis Moneda waar president Salvador Allende in 1973 omkwam. Na het culturele, kun je een terrasje opzoeken op een van de gezellige pleinen. Vlakbij het mooie Parque Forestal ligt de ‘Mercado Central’, een grote overdekte markt die grotendeels uit ijzer is opgetrokken. Voor een lunch of diner kun je hier kiezen uit verschillende leuke restaurantjes. Met een tandradbaan kun je naar de Cerro San Cristóbal, waar vandaan je een mooi uitzicht hebt over de stad en de omliggende vallei en bergen.

Data en prijzen

Vertrek: 25/10/2024
Terug: 17/11/2024
Basisprijs: €2.820
+ 1.800 USD budget
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/03/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Amsterdam - Buenos Aires en Santiago de Chile - Amsterdam
 • Transport Antwerpen Berchem - Amsterdam Schiphol Airport
 • Binnenvlucht Calama - Santiago de Chile
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Welkomstdiner + 2 overnachtingen met ontbijt in ViaVia Joker Reiscafé Buenos Aires
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Argentinië en Chili heb je een internationaal reispaspoort nodig, geldig t.e.m. de dag van terugreis. 

Voor deze reis maken we gebruik van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Je hebt daarom ook een elektronische toestemming (ESTA) nodig voor de overstap in de VS. Je kan deze aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta. De kostprijs hiervoor is 21 USD, te betalen met je kredietkaart. 

Opgelet! Indien u in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Noord-Korea, Somalië of Syrië geweest bent (sinds 01/03/2011) of in Cuba (sinds 12/01/2021) is de kans dat je met een ESTA kan reizen erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis verplaatsen we ons met bussen en nachtbussen, met een binnenvlucht, met de fiets en te voet. 

De transporttijden zijn soms lang en vermoeiend (minimaal twee nachtbussen, één lange busreis en enkele kortere trajecten). De kwaliteit van de bussen en wegen is redelijk goed.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 25/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 25/10/24 - 07:05
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 25/10/24 - 09:35
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 25/10/24 - 12:00
BUENOS AIRES - EZEIZA M.P. INT 25/10/24 - 19:40
SANTIAGO A M BENITEZ INT 16/11/24 - 13:10
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 17/11/24 - 05:50
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 17/11/24 - 09:05
BRUSSELS - BRU AIRPORT 17/11/24 - 11:25
Bagagelijst

Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak (70l) 

 • Dagrugzak 

 • Lakenzak

 • Goede (regen)jas

 • Stapschoenen

 • Kledij voor uitersten : koud en warm (in de middagzon kan je meestal gewoon in T-shirt lopen, 's nachts kan het vriezen)

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. We zullen 's middags regelmatig picknicken en 's avonds zullen we af en toe zelf koken in de hostels. 

In de Argentijnse en Chileens keuken wordt er veel vlees gebruikt, het nationale Argentijnse gerecht is dan ook asado (barbecue). Het is als vegetariër echter wel mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Vegan eten is in Argentinië en Chili niet evident, maar ook niet onmogelijk. 

Logies

We logeren in eenvoudige en gezellige guesthouses en ho(s)tels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. Er zitten enkele inspannende wandelingen (5 à 6u wandelen) en fietstochten in deze reis. Door de hoogte en de mogelijke hitte, kunnen de activiteiten als inspannend aanvoelen. 

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en www.diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

In Argentinië zijn de seizoenen omgekeerd. De lente begint in Buenos Aires eind september. Juli, augustus en september zijn dus wintermaanden en dan kan het s´avonds afkoelen tot 5 graden, een jas is dus nodig! 

Salta is gelegen op een hoogte van 1.200 m. Het weer is overwegend mooi en zonnig, maar het kan ook onstabiel zijn met buien en wind. Humahuaca ligt hoog in de bergen en ’s avonds en ’s nachts koelt het fel af. 

In Chili is het in het noorden erg warm. In midden-Chili heb je een mediterraan klimaat en zijn de zomers warm en droog.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Chili

Wat andere reizigers vinden

Het was voor mij een enorm intens, drukgevuld programma waarbij elke dag anders was dan de vorige. Het lijkt alsof ik op die drie weken meer heb beleefd dan de drie voorbije jaren: raften, surfen, hiken, bungeespringen, paardrijden, mountainbiken, lassowerpen,...  Mijn hoofd zit knokvol onvergetelijke herinneringen en de tijd is voorbijgevlogen. De vele tijd die gespendeerd werd in een busje was dan ook een welkome adempauze om even te verwerken welke prachtige omgevingen of zotte ervaringen je net hebt ervaren. Het was een reis die energie geeft!

Ine H.

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".