Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze fascinerende reis combineren we twee van de meest betoverende Indonesische eilanden: Bali en Java. Het traject wordt bepaald door de twee ViaVia Joker Reiscafés die op deze eilanden gelegen zijn: ViaVia Bali Sanur, waarvan we de feestelijke opening meepikken, en ViaVia Yogyakarta dat met zijn 29 jaar ons oudste ViaVia Joker Reiscafé is.
Zij tonen ons het echte Indonesië. Van de prachtige zandstranden, weelderige rijstvelden en culturele hoogtepunten op Bali tot de actieve vulkanen en imposante tempels op Java. Afsluiten doen we in de bruisende studentenstad Yogyakarta. 

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Indonesië - Borobudur

Bezoek Borobudur, een van 's werelds bekendste tempelcomplexen

Groepsreis ViaVia Bali Sanur

Laat je mee op sleeptouw nemen door de lokale specialisten van ViaVia 

Groepsreis Indonesië - Bromo

Het beklimmen en aanschouwen van verschillende, actieve vulkanen

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
Ubud, het culturele hart van Bali

Bij aankomst op Bali worden we meteen betoverd door de exotische charme van dit eilandparadijs. Na een korte rit van de luchthaven naar Ubud, betreden we een wereld van weelderige rijstvelden, betoverende tempels en een levendige kunstscene.

Eenmaal gesetteld verkennen we de stad tijdens een gegidste wandeling. Onze gids neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en ontwikkeling van Ubud, waarbij we de verhalen ontdekken achter de prachtige architectuur, eeuwenoude tradities en levendige kunstgemeenschap die de stad kenmerken.

We wonen een betoverende Kecak-voorstelling bij, waarin de verhalen van het Indische epos Ramayana tot leven komen tijdens een adembenemend dansritueel. 

Na het verkennen van de verborgen schatten van Ubud, trekken we verder door het betoverende landschap van Bali. We ondernemen nog een ontspannen trekking door traditionele dorpen en schilderachtige rijstvelden, waar we kennismaken met de gastvrije lokale bevolking en hun eeuwenoude levenswijze.

2 Dag 5 - 6
Feestelijke opening ViaVia Bali Sanur

Na het ontbijt vertrekken we naar Kintamani, het vertrekpunt voor een spannende downhill fietstocht naar Ubud. Deze regio staat bekend om zijn adembenemende en gevarieerde landschap, met onder andere rijstterrassen, bossen en traditionele Balinese dorpen. Aan het einde van de tocht worden we getrakteerd op een traditioneel Balinees diner in het huis van een lokale bewoner.

In de late namiddag rijden we naar Sanur, waar we twee nachten zullen verblijven. Als we na het transport nog tijd over hebben, maken we een wandeltocht die ons buiten het toeristische gebied van Sanur brengt. Tijdens onze tweede dag kunnen we in de voormiddag deelnemen aan een wandeltocht of een vrije activiteit/workshop. Later vindt de openingsceremonie van ViaVia Sanur plaats, met de obligate speeches, het vrolijk klinken van glazen, heerlijk eten en live muziek en dans om de festiviteiten af te sluiten.

3 Dag 7 - 9
Het ongerepte Bali

We gaan naar Munduk, beroemd om zijn natuurlijke schoonheid, watervallen en landelijke charme, een rustig toevluchtsoord op Bali. Onderweg naar Munduk passeren we de door UNESCO beschermde Jatiluwih Heritage Site, met zijn weidse rijstvelden en ingenieuze irrigatiesystemen. 's Middags hebben we vrije tijd om te verkennen of te wandelen in de omgeving.

Tijdens onze reis stoppen we bij een boeddhistisch klooster, een opmerkelijke bezienswaardigheid gezien het voornamelijk hindoeïstische karakter van Bali. De architectuur van het klooster is een boeiende mix van Balinese en boeddhistische kunst. Daarna brengen we een bezoek aan Banjar Hotspring, waar we kunnen ontspannen en onze vermoeidheid wegspoelen in de verkwikkende thermale baden.

Voor we Bali verlaten gaan we een dagje snorkelen op Menjangan Island, op slechts een uur varen van Pemuteran. Menjangan Island wordt omringd door een prachtig rif, waar we een overvloed aan kleurrijke vissen kunnen bewonderen boven gezonde koraalriffen. Dit gebied biedt enkele van de meest verbluffende snorkelmogelijkheden op Bali.

4 Dag 10-12
Actieve vulkanen op Java

Na een transportdag van Pemuteran naar Banyuwangi staat de volgende dag een bezoek aan de Ijen-vulkaan op het programma. Vroeg uit de veren vertrekken we vanuit het hotel en rijden met een 4x4 naar de vulkaan. Vanaf daar maken we een wandeling van ongeveer 3 km naar de rand van de krater. Het is niet langer toegestaan om af te dalen in de krater zelf vanwege veiligheidsredenen.

Rond 8 uur vertrekken we van aan de Ijen-vulkaan naar Cemoro Lawang, het dichtstbijzijnde dorp bij de Bromo-vulkaan. Als we vroeg aan de Bromo aankomen, kunnen we in alle rust door zijn caldera wandelen. Ook een bezoekje aan één van de enige Hindu-dorpjes in Java is mogelijk. 

De volgende dag staan we vroeg op voor de zonsopgang bij Bromo, per jeep of te voet. Als we Bromo nog niet hebben bezocht op de eerste dag, kunnen we na het bekijken van de zonsopgang nog een wandeling maken door de caldera.

Na terugkomst van de zonsopgangstocht naar het hotel, genieten we van een stevig ontbijt voordat we ons klaarmaken en vertrekken naar het treinstation van Probolinggo. Daar nemen we de middagtrein naar Yogyakarta. 

5 Dag 13-17
Exploratie van Java, onder leiding van ViaVia Yogyakarta

We genieten van een ontspannen ochtend voordat we de historische wijk van Yogyakarta verkennen. Onderweg brengen we speciale bezoeken aan alle ViaVia vestigingen, waarbij we de levendige sfeer van deze wijk ontdekken. Vervolgens verkennen we het Alun-Alun Kidul-plein, waar we dieper ingaan op de geschiedenis van Yogyakarta.

Een speciale excursie per fiets naar het Imogiri Royal Cemetery en een nabijgelegen Jamu-dorp, dompelt ons verder onder in de geschiedenis van Yogyakarta en Java, terwijl we al doende meer leren over de traditionele kruidendranken die in deze regio gebrouwen worden. Dit wordt gevolgd door een verblijf in Kleco, een authentiek dorp in de buurt van Yogyakarta. ViaVia Yogyakarta heeft hier een project, hierin kaderend gaan we een dagje bij de locals slapen, tijdens een authentieke homestay. 

Terug in Yogyakarta hebben we de middag vrij om onze ervaringen te laten bezinken voordat we 's ochtends deelnemen aan een Street Art Workshop met lokale kunstenaars. Daarnaast staat er ook nog een bezoek aan de majestueuze Borobudur, een boeddhistische tempel, op de planning. Daags nadien vertrekken we per motor naar Prambanan waar we een Hindu-tempelcomplex bezoeken.  's Avonds verwennen we onze smaakpapillen met een heerlijke rijsttafel, een ware specialiteit van ViaVia Yogyakarta.

 

6 Dag 18-20
Via Jakarta richting thuis

Voor we in Jakarta op het vliegtuig richting Brussel stappen, nemen we nog de tijd om op een iets gezapiger tempo afscheid te nemen van Indonesië. Met de trein overbruggen we het traject tussen Yogyakarta en Jakarta, waarna we nog een dagje de tijd hebben om wat laatste souvenirs op te pikken en door een aantal jeugdgidsen op sleeptouw worden genomen om de stad te ontdekken. Een fijne afsluiter van een unieke ViaVia openingsreis!

Data en prijzen

Vertrek: 23/09/2024
Terug: 12/10/2024
Basisprijs: €2.680
+ 950 EUR budget
al 7 boekingen, waarvan 5 opties.
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 30/04/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Denpasar en Jakarta - Brussel
 • Trein Yogyakarta - Jakarta
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Toegangsgelden en activiteiten volgens programma
 • Transport ter plaatse 
 • Afscheidsdiner in het ViaVia Joker Reiscafé Yogyakarta 
 • Welkomstreceptie van het nieuwe ViaVia Joker Reiscafé Sanur
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten en toegangsgelden buiten programma, luchthaventaksen ter plaatse, maaltijden (lunch en diner) en fooien.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 18 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Indonesië heb je een internationaal paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst.
Daarnaast moet je paspoort ook nog minstens 2 blanco pagina's hebben.

Visum bij aankomst in luchthaven van Jakarta.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van de minibus, de ferry, de becak, ... 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 23/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 23/09/24 - 15:20
DUBAI - INTERNATIONAL 23/09/24 - 23:55
DUBAI - INTERNATIONAL 24/09/24 - 03:25
DENPASAR - BALI NGURAH RAI 24/09/24 - 16:35
JAKARTA - SOEKARNO HATTA INT. 12/10/24 - 00:40
DUBAI - INTERNATIONAL 12/10/24 - 05:30
DUBAI - INTERNATIONAL 12/10/24 - 08:20
BRUSSELS - BRU AIRPORT 12/10/24 - 13:20
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote trekkingrugzak 

•          Dagrugzak

•          Ingelopen sportieve schoenen

•          Warme kledij (voor de nachtelijke beklimmingen van de vulkanen) 

 

Hou er rekening mee dat je in een islamitisch land bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt aangepaste kledij verwacht, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen en erg hartelijk zijn.

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. 

Logies

We logeren in eenvoudige maar gezellige pensionnetjes en ho(s)telletjes, uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid.

We slapen in 2- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Tijdens het verblijf in Yogyakarta overnachten we ook bij een lokaal gezin (homestay). 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke en mentale conditie.
Het is belangrijk dat je uitgerust aan deze reis begint. Even belangrijk is een goede mentale ingesteldheid. We gaan immers op verkenning in een land met andere gewoontes. Met de juiste instelling verteer je beter eventuele temperatuur-en tijdsverschillen en lange transporttijden. Ook een open groepsgeest is belangrijk.

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tijdens het jaar amper schommelt (gem. 29°C). Het regenseizoen loopt van november tot maart en kenmerkt zich door een vrij korte maar ook wel hevige bui in de late namiddag. In april begint het droge seizoen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".