Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is een licht sportieve reis die enkele van Kroatië's allermooiste plekjes aan elkaar rijgt. De eerste dagen verken je de omgeving van de prachtige merensite van Plitvice Nationaal Park waar je naast wandelen oa. gaat kajakken. Daarna trek je de bergen in. Bij de machtige kloven van Paklenica maak je een tweedaagse trekking naar een oergezellige berghut middenin de natuur. In Paklenica Nationaal Park zit veel groot wild, het is ook een van de belangrijkste leefgebieden van de bruine beer in Kroatië. De laatste dagen strijk je neer aan het strand op het eilandje Dugi Otok. Naast dolce far niente kan je gaan zeekajakken en gaan varen tussen de wondermooie eilandjes van de Kornaten-archipel. Je kan deze reis nog uitbreiden op het schiereiland Istrië. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

 

De hoogtepunten van deze reis

Onwaarschijnlijk mooie kusten

Onwaarschijnlijk mooie kusten.

kajakken

Een actief en gevarieerd programma: wandelen, fietsen, kajakken, zwemmen, ...

Plitvice Nationaal Park met verfrissende meren

Plitvice Nationaal Park met verfrissende meren

Programma

Programma

A Dag 1
Plitvice

Aankomst in Jelov Klanac bij het nationaal park Plitvice. Je verblijft er drie nachten in een appartement dat deel uitmaakt van een mooie houten lodge, zeer rustig gelegen middenin de natuur. Er zijn geen maaltijden voorzien als je hier verblijft. In het nabijgelegen (4 km)  dorpje kan je inkopen doen of je kan naar een lokaal restaurantje.  Deze locatie ligt een 15-tal kilometer van Plitvica Selo en het wandelgebied. Als je hier verblijft moet je je met de wagen verplaatsen voor de wandelingen. Alternatief kan je er ook voor kiezen om te verblijven in een guesthouse aan de rand van het dorpje Plitvica Selo, ontbijt en avondmaal zijn hier wel inbegrepen. Plitvica Selo ligt vlakbij het wandelgebied. Zie toeslagen.

Overnachting in een appartement in Jelov Klanac zonder maaltijden of in een guesthouse in Plitvica Selo met ontbijt en avondmaal. 

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

B Dag 2
Plitvice

Plitvice is het bekendste nationaal park van Kroatië. De regio is zeer dicht bebost door beuken, dennen en pijnbomen, je vindt er zelfs nog oerbossen. Hoofdattractie zijn de 16 kleine meren die met elkaar verbonden zijn door watervallen, een sprookjesachtig landschap dat bezoekers vanuit de hele wereld naar Kroatië lokt. Het bezoekersaantal is geconcentreerd, met een goede planning kun je zelfs in het hoogseizoen de drukte een beetje vermijden. Om het hele park te zien heb je een ganse dag nodig, we stellen dan ook een dagvullende wandeling voor waarbij je een deel van het traject met de boot (ca. 20 min.) en per treintje (ca. 30 min.) aflegt. Het is verboden om te zwemmen in de meren van Plitvice, we geven je daarom ook graag wat tips over zwemlocaties net buiten het nationaal park.

Wandeling van 12 km (+ 7 km per boot /treintje) met beperkte hoogteverschillen (+ / - 368 m) bij de watervallen. Een andere wandeling van 13,5 km (+ / - 400 m) concentreert zich meer op de prachtige stille bossen rond de Plitvice-meren dan wel op de watervallen zelf, je passeert tevens een fijne plek aan de rivier voor wat waterpret. 

Opgelet: voor beide wandelingen heb je toegangstickets voor het park nodig. Deze bestel je best zo ver mogelijk vooruit als je zeker wil zijn van je toegang tot het park. Lees de belangrijke informatie onderaan deze pagina.

Overnachting in een appartement in Jelov Klanac (-) of in een guesthouse in Plitvica Selo. (O, A)

C Dag 3
Plitvice

Kajakken op de Mreznica-rivier

Vanochtend rijd je naar het dorpje Primislje. Hier vaar je in een kajak een stuk van de Mreznica-rivier af die zich hier een weg baant door dichte bossen en tussen steile rotsen. Aan de oevers zie je geen teken van menselijke aanwezigheid, enkel natuur. De rivier is een aaneenschakeling van rustige stukjes die door lage watervalletjes met elkaar verbonden zijn. Je kan hier makkelijk met je kajak afglijden. Onderweg is er zeker tijd voor waterpret. Deze activiteit gaat door in kleine groepjes van een 5 à 10 kajaks (max. 2 pers. / kajak) en onder professionele begeleiding. Ervaring is niet nodig.

Kajak: 5 km, 4,5 uur incl. instructies, omkleden en transfer van 10 min. terug naar de start.  Ca. 45 min. rijden naar het startpunt.

Overnachting in een appartement in Jelov Klanac (-) of in een guesthouse in Plitvica Selo. (O, A)

D Dag 4
Start tweedaagse trekking naar een berghut

Vanmorgen rijd je in een kleine twee uur naar het beginpunt van de trektocht net buiten Stari Grad - Paklenica, de start van het tweede deel van dit Kroatisch avontuur. Je laat de wagen achter en wordt in een 4 x 4 naar het startpunt van de trekking gebracht. Je bagage voor één nacht neem je mee in de rugzak. Om naar de berghut te stappen zijn er twee wandelopties afhankelijk van het weer en je fitheid. Beide wandelingen bieden spectaculaire zichten op de rotsmassieven van Velebit. In de berghut Ivancev Dom ben je te gast bij een familie die hier al generaties lang woont, het interieur is eenvoudig maar gezellig en er is zelfs een klein zwembadje. Voor de lunch van vandaag zorg je zelf, het avondmaal neem je aan de gastentafel in de berghut.

Wandeling van 5,5 km, + 285 m / - 375 m. Of 12 km, ca. 5 à 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 700 m / - 850 m.

Overnachting in een familiekamer met gedeeld sanitair in de berghut Ivancev Dom. (al dan niet O, A).

 

E Dag 5
Einde trekking en doorreis naar Dugi Otok

Na een stevig ontbijt daal je in een drietal uur weer af door de kloof naar de parking. Je kan een ommetje van een 4-tal kilometer maken naar de Mantica-grot. Wandeling van 9 km, 2,5 à 3 uur stappen. Hoogteverschil: - 500 m. 

Geoefende bergwandelaars kunnen zich wagen aan een klim naar de top Crni Vrh, of nog uitdagender, de Vaganski vrh. Beide wandelingen starten en eindigen bij de berghut, daarna is het nog drie uur afdalen naar de parking. Wil je beiden rondwandelingen maken dan is een extra overnachting in de berghut noodzakelijk.

Tocht naar de Crni vrh: 13,8 km,  + / - 800 m. Tocht naar de Vaganski vrh: 14 km,  + / - 1200 m.

Na dit bergavontuur lonkt ongetwijfeld de mooie Kroatische kust. In een klein uurtje rijd je naar de haven van Zadar waar je de veerboot (1u40 min.)  neemt naar het eilandje Dugi Otok. Je strijkt er neer in een pensionnetje in de afgelegen baai van Verunic aan de noordkust en op een tweetal kilometer van het Sakarun-strand. In het appartement zijn geen maaltijden inbegrepen, wel is er een restaurantje in het pension.

Overnachting in een twee-slaapkamer-appartement op Dugi Otok. (O, L)

Opgelet: de overzet is niet inbegrepen en moet je zelf boeken. Er zijn slechts enkele diensten per dag. Tickets reserveer je liefst zo ver mogelijk vooruit (zeker in het hoogseizoen) via de website van Jadrolinija

 

F Dag 6
Zeekajakken

Bij het logies kan je gaan zeekajakken, er zijn twee tweepersoonskajaks aanwezig. Je krijgt er goede suggesties afgestemd op de weersomstandigheden. Zo kan je een tocht maken naar een scheepswrak dat hier sinds 1984 ligt, een bijzondere plek om te snorkelen. Kajaktocht van ca. 10 km, 2 uur (één sessie is inbegrepen - te reserveren de dag voordien). De rest van de dag kan je genieten van de prachtige stranden op Dugi Otok.

Overnachting in een twee-slaapkamer-appartement in Verunic. 

F Dag 7
Boottocht in de Kornaten-archipel

In een kleine boot van max. 12 personen maak je een excursie naar de eilandenarchipel van de Kornaten. Honderden kleine en grotere eilanden vormen er een ongelooflijk mooi zeelandschap van inhammen en verborgen stranden, een waar nautisch paradijs. Vandaag zijn de meeste van deze eilandjes onbewoond, maar er zijn talrijke cultuurhistorische resten terug te vinden. Lunch tijdens de boottocht is inbegrepen.

Dagvullende activiteit - 40 km met de wagen. 

Overnachting in een twee-slaapkamer-appartement in Verunic. (L)

G Dag 8
Wandeling naar de zoutmeren van Telascica

Rond de beschermde baai van Telascica natuurpark zijn een aantal zeer mooie wandelingen te maken. Zo kan je in het zuiden een rondwandeling maken bij het zoutmeer Mir. Het water van dit meer is bekend om zijn helende krachten, je blijft hier zelfs drijven door het hoge zoutgehalte. Het meer ligt in een prachtig groene omgeving en vlakbij de indrukwekkende kliffen van Strnći. 

Tocht van 9 km. Eventueel te combineren met een tochtje naar de grot van Strasna Pec, 4,5 km extra. Een verplaatsing met de wagen is noodzakelijk.

Overnachting in een twee-slaapkamer-appartement in Verunic. 

Nationaal Park Plitvice

 • Je moet vooraf je tickets online kopen, uiterlijk twee dagen voor je bezoek en best zo ver mogelijk vooruit.
 • Op de website vind je een actueel overzicht van de nog beschikbare aantallen en selecteer je de parking P1, P2 en P3. We adviseren parking 3 vanwege het minst druk, parkeergelegenheid en kortst bij start van de wandeling.
 • Je hebt keuze uit een één- of tweedaags bezoek.
 • Start je bezoek vroeg, liefst om 08u00. Tijdens de zomermaanden is het park tot 20u00 open, vanaf 16u00 wordt het merkelijk minder druk en aangenamer. Neem je diner in picknick-vorm mee, zo kan je tot sluitingstijd genieten van de watervallen.

Meer details vind je op de website van het park.

I
Verlenging in Istrië

Istrië is het hoekige schiereiland in het noordwesten van Kroatië, langs de kusten vind je prachtige oude stadjes (en helaas ook veel grote campings) die een eeuwenlange Venetiaanse en Habsburgse heerschappij in hun ziel dragen: Porec, Rovinj, Trieste, Pula, Rijeka,...Het binnenland is voor ons het meest charmant: de productie van wijnen, olijfolie, truffel en bijzondere kazen boetseerden er een groen landschap van landerijen, kleine akkers, wijngaarden, bossen en rivieren. Het is een heerlijke streek om te wandelen en te fietsen.

Dag 9: doorreis naar Buzet in Istrië

Nadat je de ferry terug naar Zadar hebt genomen, rijd je in een viertal uren over de snelweg naar Istrië. Je verblijft er in het prachtige klifstadje Buzet, in het mooie centrum waan je je zo terug in de middeleeuwen. Vanuit het hotel op de citadel kijk je uit over de heuvels van Istrië. Het hotel is ingericht met veel oog voor detail, er is ook een spa met binnenzwembad. Ontbijt is inbegrepen.

Hotelovernachting met zwembad. 

Dag 10: verschillende wandelopties

Vandaag trek je nog een laatste keer de wandelschoenen aan, er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Langs de 7 watervallen van de Mirna-rivier. Net buiten Buzet kronkelt de rivier zich een weg door het kalksteen. Op een aantal plekken zijn er zo mooie rotspoelen en watervallen ontstaan. Er loopt een wandelpad in de schaduw, en aan de rivier kun je picknicken. Op een warme dag behoort zelf een bad nemen in de rotspoelen tot de mogelijkheden. Tocht van 11,5 km, 3 à 3,5 uur. + / - 240 m.
 • Klautertocht door de kloof van Vela Draga: 4 km, 2 uur stappen. + / - 240 m.
 • Wandeling over de kaap Kamenjak in het uiterste zuiden van Istrië. Tocht van 13,5 km, 4 uur. + / - 125 m.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 11: zeekajakken vanuit Rabac

Samen met een gids ga je zeekajakken op de Adriatische Zee in Rabac. Langs de prachtige klifkust  vind je overal baaitjes en strandjes. Je krijgt een peddel, zwemvest en een robuuste zeekajak mee.  

Kajaktocht van ca. 5 km, ca. 4 uur. Verplaatsing met de wagen naar Rabac: 57 km enkele reis. Je dient altijd de dag voordien te bellen om te controleren of de weerberichten een kajaktocht toestaan. 

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 12: mountainbiken in Motovun

Je rijdt naar Motovun, van daaruit word je hogerop naar het beginpunt van de tocht in Oprtalj gebracht. Van hieruit fiets je over prachtige landwegen, afwisselend door bos en wijngaarden naar Groznjan. Vanaf hier vervolg je over een nooit voltooid spoortraject met her en der zelfs een treintunnel. 

Fietstocht van 37 km, + 250 m / - 600 m. Verplaatsing met de wagen: ca. 20 km enkele reis.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 13: Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

  • logies 
  • maaltijden zoals aangegeven in het dagschema
  • transfer per 4x4 naar start trektocht Paklenica
  • kajakexcursie incl. materiaal en begeleiding
  • één sessie zeekajakken in Dugi Otok (tweepersoonskajaks)
  • bootexcursie Kornati Nationaal Park (max. 12 personen) incl. inkom en lunch
  • digitaal informatiepakket met wandelbeschrijvingen
  • gps-tracks
  • BTW

  Bij verlenging in Istrië:

  • logies
  • ontbijt
  • mountainbike-excursie van een volledige dag, incl. transfer, gids, fietshuur en helm
  • zeekajak-excursie, incl. gids en materiaal
  • digitaal informatiepakket met wandelbeschrijvingen
  • gps-tracks
  • BTW

  Prijs geldig in 2024

  • 2 volwassenen: € 1010
  • 1 volw. en 1 kind tot 18 j.: € 1010
  • 2 volw. en 1 kind tot 18 j.: € 915
  • 2 volw. en 2 kinderen tot 18j.: € 785
  • 2 volw. en 3 kinderen tot 18j.: € 710
  • 2 volw. En 4 kinderen tot 18j.: € 710

  Toeslagen

  Verblijf in het guesthouse in Plitvice (3 nachten) incl. ontbijt & diner: € 175

  Voor extra overnachtingen:

  • Plitvice (prijs per appartement, 2-5 personen): € 175
  • Dugi Otok juli-aug (appartement 2-3 personen): € 160
  • Dugi Otok buiten zomer (appartement 2-3 personen): € 105
  • Dugi Otok juli-aug (appartement 4-6 personen): € 245
  • Dugi Otok buiten zomer (appartement 4-6 personen): € 160

  Verblijf in een hotel op Dugi Otok incl ontbijt en avondmaal: € 35 per persoon / nacht

  Uitbreiding Istrië (4 nachten incl. ontbijt): € 440

  Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden en dranken
  • inkom Plitvice 
  • inkom Paklenica
  • evt. optionele activiteiten en transfers
  • ferry Zadar - Dugi Otok - Zadar (ca. € 4 / volwassene en vanaf € 18 / wagen afhankelijk van de afmetingen, prijs = enkele reis)
  • evt. huurwagen en toeslagen - kosten afhankelijk van de onderaannemers van de verhuurmaatschappij
   • overtochten met de veerdienst: op die manier ben je op de boot en de eilanden ook verzekerd. Dit moet je vermelden bij het ophalen van de wagen, deze kost betaal je ter plaatse.
   • indien van toepassing: toeslag voor het inleveren van de huurwagen in een andere luchthaven als die van aankomst. Steeds doorgeven bij reservatie van de huurwagen.
  • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
  • evt. reisverzekering

   

  Promo

  Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

  Ook voor gezinnen?

  Deze reis is uitermate geschikt voor sportieve kinderen vanaf 8 jaar. We stelden een programma samen met toffe en afwisselende activiteiten in en rond het water, en tussendoor zijn er gevarieerde wandelingen. Op Dugi Otok is er de mogelijkheid om te gaan snorkelen. De boottocht tussen de Kornaten-eilanden zal jong en oud appreciëren. Het verblijf in een appartement geeft jullie als gezin ook de nodige vrijheid en rust. Een goeie combinatie dus, op een prachtige bestemming! 

   

  Bijkomende info

  Reisperiode

  Deze reis is mogelijk van 1 mei tot/met 31 oktober 2024. Niet meer boekbaar tijdens de maanden juli en augustus 2024.

  Heen- en terugreis

  Met de wagen

  Afstand Brussel - Plitvice: 1390 km. De autoreis naar Kroatië is lang, we raden aan het traject te onderbreken met een overnachting, bijvoorbeeld in Passau, Graz, München, Salzburg of Villach.

  Met het vliegtuig* + huurwagen

  Vlucht heen en terug tot Zadar (of eventueel Rijeka - zeker te overwegen bij de verlenging in Istrië). Voor je verplaatsingen tijdens de reis maak je gebruik van een huurwagen die je al dan niet via Anders Reizen reserveert.

  Heenreis

  Vanuit de luchthaven van Zadar, Zagreb of Rijeka moet je ongeveer 2 à 2,5 uur rijden naar het eerste logies in Plitvice.

  Terugreis

  De haven van Zadar (Gazenica) ligt op een kwartiertje rijden van de luchthaven van Zadar. Naar de luchthaven van Rijeka rijd je in 3 uur tijd (235 km).

  Verlenging in Istrië

  • verlenging na de multisportreis: de laatste dag rijd je van Zadar naar Buzet in ca. 4 uur. Via het binnenland (340 km), via de kust (287 km). De kustroute is korter maar zal omwille van de drukte wellicht langere tijd in beslag nemen. Je vliegt dan best terug vanuit Rijeka.
  • uitbreiding voor de multisportreis: je kiest best een vlucht naar Rijeka op ca. 25 km ten zuiden van de stad Rijeka. Je rijdt in ongeveer 1u15min. naar Buzet (75 km). De terugvlucht neem je best vanuit Zadar.

  Huurwagen

  Voor de huurwagen zijn er ter plaatse een aantal toeslagen te betalen, deze kosten zijn variabel en afhankelijk van de onderaannemers van de verhuurmaatschappij:

  • overtochten met de veerdienst: op die manier ben je op de boot en de eilanden ook verzekerd. Dit moet je vermelden bij het ophalen van de wagen, deze kost betaal je ter plaatse.
  • indien van toepassing: toeslag voor het inleveren van de huurwagen in een andere luchthaven als die van aankomst, steeds doorgeven bij reservatie van de huurwagen.

  Vervoer tijdens de reis

  Naast een aantal kortere verplaatsingen in het kader van de wandelingen zijn de volgende verplaatsingen met de wagen noodzakelijk:

  • dag 3: voor de kajaktocht rijd je naar Primislje (45 min.), transfer terug naar de wagen inbegrepen
  • dag 4: naar de parking bij de Paklenica-kloven (1u45 min.). Van daaruit is er een transfer per 4x4 inbegrepen naar het eigenlijke startpunt van de trekking
  • dag 5: doorreis naar Zadar (45 min.) en veerboot (1u40 min.) naar Dugi Otok (van haven 'Gazenica' naar haven 'Brbinj'). Opgelet: er zijn niet zoveel overvaarten, het is van belang dat je dit goed op voorhand checkt bij de rederij Jadrolinija. Rit naar logies in Verunic of Božava: 16 km. Ferry niet inbegrepen.
  • dag 9: eventueel bij verlening Istrië: verplaatsing van Zadar naar Buzet: ca. 4 uur rijden. Je vliegt dan best terug vanuit Rijeka.

  Bij de verlenging in Istrië kunnen een aantal verplaatsingen nodig zijn met de wagen afhankelijk van de gekozen wandelingen.

  Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europesewegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

  Wandelniveau

  De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 en 2 stappertjes. Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er is keuze uit een aantal wandelingen van 9 tot 13,5 km, details vind je in het dagschema. Voor de wateractiviteiten is geen ervaring nodig, wel moet je kunnen zwemmen. Er is begeleiding door een professionele instructeur en je krijgt de nodige uitrusting. Voor de tweedaagse trekking naar de berghut raden we de kortste wandelingen aan als je met kinderen reist. Je ontvangt zowel wandelbeschrijvingen als gps-tracks. Aangezien de paden niet altijd duidelijk zijn, is het gebruik van de tracks noodzakelijk om vlot de weg te vinden.

  ​Deze reis vereist wat flexibiliteit, sommige praktische zaken moet je nog ter plaatse regelen en bepaalde activiteiten zijn weersafhankelijk.

   Kinderen

   • Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
   • Toffe en afwisselende activiteiten in en rond water 
   • Boottocht tussen de Kornaten Eilanden
   • Afwisselende wandelingen
   • Tweedaagse naar een berghut (met zwembad)
   • Prachtige stranden op Dugi Otok

   Bagagevervoer

   Tijdens deze reis zorg je zelf voor het vervoer van je bagage. Tijdens de tweedaagse trekking blijft je hoofdbagage in de wagen en draag je zelf je bagage voor één nacht. In de berghut krijg je handdoeken en lakens, deze hoef je niet mee te nemen.

   Logies

   3 nachten in Plitvice:
   Standaard verblijf je in het plaatsje Jelov Klanac in een kleinschalig en zeer rustig gelegen domein in het groen bestaande uit gezellige houten lodges (200 m van elkaar) waarin telkens 3 appartementen zijn ondergebracht elk geschikt voor 2 tot 6 personen. Er is een terras, woonkamer, badkamer, kitchenette en aparte slaapgelegenheid voor twee personen. In de woonkamer staan extra bedden (geen zetelbedden!).  Er is een ruime tuin met bbq-faciliteiten. Eén appartement bevindt zich boven onder het dak, wij boeken enkel de gelijkvloerse appartementen. Boodschappen kan je doen op 4 km.

   Ofwel overnacht je in een guesthouse (incl. ontbijt en avondmaal) in Plitvice Selo op 10 min. wandelen van de Plitvice-meren. Hedendaags interieur, ruime kamers met airco en gratis wifi, restaurant met groot terras. Eigen badkamer, familiekamers zijn mogelijk. Zwemmen kan bij de rivier in de buurt.

   1 nacht in berghut Ivancev Dom:

   Gezellige en kleinschalige berghut boven aan de kloof van Velika Paklenica. De hut is middenin de bossen gelegen, je hebt er veel kans om wilde dieren te spotten en een uniek uitzicht op de kloof. Je verblijft hier op een familiekamer, het sanitair deel je met andere gasten. Er is geen telefonisch bereik bij de berghut zelf maar op enkele minuten stappen er vandaan wel. Klein zwembadje.

   3 nachten in Dugi Otok:

   Hier verblijf je in een zeer rustig gelegen pensionnetje aan de baai van Verunic aan de noordzijde van Dugi Otok. Het hoofdgebouw is ietwat gedateerd, maar desalniettemin zeer proper. Het complex bestaat uit 6 eenheden: studio's voor 2 of 3 personen of appartementen voor gezinnen tot 6 personen. Ieder appartement is voorzien van een woonkamer, kitchenette, eigen badkamer, airco, terras. De grote appartementen (voor max. 6 personen) hebben steeds twee slaapkamers en een extra sofa-bed in de woonkamer. Gratis wifi. Er is een grillrestaurantje en winkeltje op het domein.

   Als alternatief kunnen we een  ****-hotel reserveren in Božava aan de noordoostkant van het eiland. Afhankelijk van je gezelschap verblijf je op basis van een appartement, in een twee- of meerpersoonskamer. Ontbijt en diner zijn steeds inbegrepen. Het hotel is voorzien van een openluchtzwembad, tennisterrein, voetbalveldje, tafeltennis en je kan er ook fietsen huren.

   Buzet Istrië (verlenging):

   Mooi kleinschalig boetiek-hotel gelegen op de citadel van Buzet. Je overnacht er in comfortabele kamers (gezinnen hebben twee aangrenzende kamers) met eigen badkamer. Het hotel heeft een goed restaurant waar men streekspecialiteiten serveert en is voorzien van een wijnkelder. Verder is er een wellness met jacuzzi en binnenzwembad.

   Maaltijden

   Plitvice

   • appartement met kitchenette in Jelov Klanac, op 4 km is er een winkeltje. In  Jelov Klanac zelf zijn er geen restaurants, wel in de buurt van Plitvice
   • bij het verblijf in het guesthouse in Plitvica Selo zijn ontbijt en avondmaal inbegrepen 

   Berghut Ivancev Dom

   • avondmaal op dag 1 van de trekking is inbegrepen
   • op dag 2 zijn het ontbijt en een lunchpakket inbegrepen

   Dugi Otok

   Appartement in Verunic:

   • geen maaltijden inbegrepen, in het appartement is een kookhoek met koelkast
   • vlakbij is er een klein winkeltje en een grill restaurantje (Italiaans)
   • bbq-faciliteiten

   Hotel in Božava:

   • ontbijt en avondmaal in buffetvorm
   • strandbar
   • er is tevens een taverne en pizzeria

   In Buzet (Istrië)

   • enkel ontbijt is inbegrepen.
   • het hotel beschikt over een goed restaurant en een wijnkelder

   Over deze reisformule

   Reizen met Joker, dat is

   • méér beleven, durven en doen
   • op een duurzame manier
   • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
   • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
   • en als een betere versie van jezelf terug te keren

   Reistips

   Veelgestelde vragen

   Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
   • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
   • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
   • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
   • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

   Andere individuele reizen die je kunnen interesseren