Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze complete Sri Lanka rondreis laat je kennismaken met alle hoogtepunten van Sri Lanka en doe je best in de maanden november tot april. De eeuwenoude tempels van de culturele driehoek, het felgroene centrale bergland, safari's en een ontspannend strandverblijf aan de zuidkust, zijn de belangrijkste ingrediënten van deze 14-daagse rondreis. Je eigen driver/guide zorgt ervoor dat je Sri Lanka op een veilige en comfortabele manier ontdekt!

De hoogtepunten van deze reis

Strand Unawatuna Sri Lanka Indische Oceaan rondreis strandverblijf

Helemaal tot rust komen aan de tropische stranden van Sri Lanka.

Lions Rock Sigiriya Sri Lanka beklimming rondreis

Beklimming van de 200m hoge Lions Rock in Sigirya.

Yala National Park Sri Lanka rondreis safari

Oog in oog staan met een luipaard in het Yala National Park

Programma

Programma

A Dag 1
Negombo: aankomstdag

Om je vakantie in Sri Lanka zo aangenaam mogelijk te starten, voorzien we na je vlucht een verblijf in Negombo, een rustigere plek dan Colombo. De palmbomen, het geluid van de zee en een leuk hotelletje zorgen er ongetwijfeld voor dat je helemaal in vakantiemodus geraakt. Wandel eens langs Lewis Place, een drukke straat met (souvenir)winkeltjes, restaurants en cafés die parallel loopt met het uitgestrekte strand van Negombo. Hier vind je gegarandeerd een leuke plek voor je eerste lunch of diner in Sri Lanka.

B Dag 2
Negombo - Anuradhapura

Inbegrepen: ontbijt

Start je dag met een bezoek aan de vismarkt van Negombo. Vissers laden hun catamarans uit, vissen worden schoongemaakt, gedroogd in de zon en verkocht, netten worden hersteld, etc. Het leven zoals het is in Sri Lanka, met een klein visgeurtje aan.

Vervolgens laat je Negombo achter je en reis je in +/- 4u naar de culturele driehoek van Sri Lanka. Deze denkbeeldige driehoek wordt gevormd door drie belangrijke culturele sites: Anuradhapura, Sigiriya en Polonnaruwa. In de namiddag bezoek je de oudste plek van de culturele driehoek: Anuradhapura.

Deze voormalige hoofdstad van Sri Lanka is een zeer belangrijk Boeddhistisch centrum met enorme tempelcomplexen uit de oudheid. Check zeker de witte Ruwanweli Seya dagoba (soort stupa), de Thuparama Dagoba en de Abhayagiri Dagoba. Dit zijn drie indrukwekkende bouwwerken met prachtig, gedetailleerd beeldhouwwerk. Daarnaast vind je in en rond de complexen, mooi aangelegde tuinen met waterpartijen en rijstveldjes.

Optionele verleninging: Kies voor een extra safari in Wilpattu

Spot luipaarden, olifanten en beren in het Wilpattu National Park en ontdek waarom dit wildpark niet moet onderdoen voor het bekendere Yala National Park.

C Dag 3
Anuradhapura - Minneriya/Kaudulla NP - Habarane

Inbegrepen: ontbijt

Vanuit Anuradhapura rij je in een dik uur naar Habarane en check je in. In de late namiddag ga je op safari in het Minneriya of in het Kaudulla National Park, afhankelijk waar de olifantenkuddes zich op dat moment bevinden. Onder begeleiding van een gids die gespecialiseerd is in wildlife, trek je het park in en ga je op zoek naar olifanten. De olifanten die je in deze parken tegenkomt, trekken rond in groep, wat erg indrukwekkend is om te zien! In het Minneriya National Park kan je bijvoorbeeld getuige zijn van The Gathering. Dit is een spectaculair natuurfenomeen waar meer dan 200 olifanten verzamelen rond het meer van het park. Het vindt vooral plaats in de maanden september en oktober. Valt jouw bezoek buiten deze periode dan bestaan de groepen niet meer uit honderden maar nog wel uit tienstallen olifanten. Zeker nog de moeite waard dus! Na het olifanten- avontuur, rij je terug naar Habarane, waar je overnacht.    

D Dag 4
Habarane - Polonnaruwa - Lion's Rock - Habarane

Inbegrepen: ontbijt

Starten doe je met een bezoek per fiets aan de ruïnestad Polonnaruwa, de hoofdstad van Sri Lanka in de 11e eeuw. Bij aankomst begin je bij het Archeologisch museum. Hier krijg je een mooie voorstelling van het oude Polonnaruwa aan de hand van foto’s, aardewerk en beelden. Wanneer je het museum buiten stapt, fiets je direct de Citadel tegenmoet. Dit is een prachtig tempelcomplex met schitterend beeldhouwwerk en zuilen dat in der tijd een koninklijk paleis, een audiëntiehal en een koningsbad huisvestte. Zorg wel dat je eten en drinken goed wegstopt want de aapjes durven wel eens nieuwsgierig kijken naar wat er in je rugzak zit.

In de namiddag rij je in de richting van Habarane en ontdek je één van de merkwaardigste landmarks van Sri Lanka: de leeuwenrots van Sigiriya! Op deze enorme granieten rots, die 200 meter boven het omliggende landschap uitsteekt, werd het voormalige paleis van koning Kasyapa gebouwd. Langs verschillende trappen, uitgehouwen in de rotsen, baan je een weg naar dit UNESCO werelderfgoed en boven kan je genieten van een prachtig uitzicht op de groene omgeving.  Halverwege de beklimming vind je nog zeer gedetailleerde, kleurrijke  fresco’s terug van 22 meisjes met ontbloot bovenlichaam. Fresco’s die je zeker moet hebben gezien! Zorg dat je kort voor zonsondergang op de top van Lions Rock staat om te genieten van een onvergetelijk uitzicht over de omgeving.

OPTIONEEL: De leeuwenrots staat zowel bij locals als bij toeristen bovenaan de wishlist waardoor het hier vaak druk wordt. Kort na zonsopgang of voor zonsondergang helpt om de drukte te vermijden. Als alternatief bieden we de avontuurlijke klim naar Pidurangala Rock aan, een uitdagende wandeling van +/- 30min leidt je naar de top van deze berg. Een schitterend panorama, een ruige omgeving, enkele kleine tempeltjes en véél minder volk staan hier op je te wachten.

E Dag 5
Habarane - Dambulla - Kandy

Inbegrepen: ontbijt

Vanuit Habarane zet je koers naar de rotstempels van Dambulla. Wanneer je een 30m hoog, verguld boeddhabeeld tegenkomt, weet je dat je bent aangekomen. De rotstempels vormden in de 1e eeuw voor Christus het onderkomen van Koning Valagambahu die moest vluchten van de Tamils. Binnenin de rotstempels krijg je prachtige fresco’s en mooie geschilderde boeddhabeelden te zien.

Kandy is het centrum van het culturele en religieuze leven in Sri Lanka. Je brengt oa. een bezoek aan de Temple of the Tooth Relic. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka en vormt een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. De legende toont dat Boeddha’s linkerbovenhoektand, na zijn overlijden, naar Sri Lanka werd gebracht en vanaf dat moment als een heilig relikwie werd vereerd. Een tempel bezoeken voor een tand? Klinkt misschien raar maar het hele complex is écht de moeite waard om te bezoeken! Het is een schitterend bouwwerk met prachtige fresco’s, fijn houtsnijwerk en mooie deuren met stukken ivoor en zilver.

In de vooravond kan je optioneel genieten van een leuke Cultural Show in één van de lokale hallen van Kandy. Een kleurrijk dansspektakel met lokale dansers, muzikanten en acrobaten. Ze zijn allemaal uitgedost in mooie uniformen en versiert met opvallende juwelen. De voorstelling wordt beëindigd met vuurlopers die over hete kolen lopen. Een leuke voorstelling dus met een combinatie van muziek, acrobatie en dans. Sommige reizigers vinden dit te toeristisch, anderen vinden dit een leuke ervaring. Je kiest uiteraard zelf en daarom is deze activiteit optioneel. Na de show word je naar je hotel gebracht in Kandy.

Optioneel: Onderweg kan je eventueel nog stoppen aan één van de Spice Gardens van Matale. Je krijgt er een rondleiding en komt er meer te weten over de verschillende soorten specerijen. Achteraf word je naar een winkeltje gebracht waar je de specerijen kunt kopen. Sommigen reizigers vinden dit een echte tourist-trap, anderen vinden het wel een leuk extraatje.

Optionele verlenging: Verblijf in een eco-lodge

Overnacht in een leuke eco-lodge midden in de jungle en volg er een kookworkshop, trek de bergen in of ga zwemmen aan een waterval.

F Dag 6
Kandy - per trein naar Nuwara Eliya

Inbegrepen: ontbijt

Een rit met de trein doorheen het binnenland van Sri Lanka zou zeer hoog op je TO-DO lijstje moeten staan. Daarom leg je het traject van Kandy naar Nuwara Eliya (Nanu Oya station) af per trein. Onderweg slingert de trein zich een weg doorheen het felgroene tropisch regenwoud, langs uitgestrekte plantages, riviertjes en watervallen. Door de hogere ligging van Nuwara Eliya, is het hier een beetje koeler dan op andere plaatsen in Sri Lanka, een leuke afwisseling.

De rest van de namiddag ben je vrij om lekker te niksen of het compacte Nuwara Eliya op eigen houtje te verkennen.

Optionele verlenging: Adams Peak

Ga de pelgrims achterna en beklim Adams Peak, Sri Lanka's heiligste berg. 

Optionele verlenging: raften en/of canyoning

Voeg nog een extra portie adrenaline toe tijdens een verblijf aan de Kelani rivier. Een rafting tocht of canyoning avontuur staan hier op je te wachten!

G Dag 7
Nuwara Eliya - Horton Plains - Ella

Inbegrepen: ontbijt

Opnieuw vroeg uit de veren, want vandaag staat het bezoek aan Horton Plains National Park op het programma. Deze prachtige hoogvlakte op meer dan 2000 meter hoogte, laat zich het liefst ontdekken tijdens een leuke luswandeling van +/- 8km. Deze afwisselende trail voert je door uitgestrekte grasvlaktes en regenwoud en laat je genieten van waanzinnige panorama's bij het beroemde uitkijkpunt Worlds's End. Ook de Baker Falls en de ietswat tamme Samba-herten die hier leven, zorgen onderweg voor voldoende animo. Om optimaal te genieten van de panorama's, heb je natuurlijk een beetje geluk nodig met de bewolking. Daarnaast kan het hier ook een heel stuk frisser zijn door de grote hoogte.

Vervolgens rij je door naar het plaatsje Ella, waarna je vanop het terras van je hotel kunt genieten van de prachtige groene berglandschappen die Ella omringen.

H Dag 8
Ella

Inbegrepen: ontbijt

Ella is een klein stadje dat net boven de 1000 meter ligt en omgeven is door schitterende theeplantages, rijstvelden en tropisch regenwoud. De verschillende tinten groen liggen als een mooi lappendeken op de omliggende heuvels. Een lust voor het oog! Door de ligging is het hier een beetje koeler dan op andere plaatsen in Sri Lanka. De regio rond Ella leent zich perfect voor leuke wandeltochtjes. Dat is dan ook wat je vandaag kunt gaan doen! Geen zware of moeilijke tochten, maar korte, toffe wandelingetjes naar de Nine Arch Bridge en Mini Adams Peak. 

Optioneel: Zin in een pittigere wandeling? Kies voor de uitdagende wandeling naar Ella Rock (+/-4u stappen). Je kan deze wandeling mits het nodige zoekwerk eenvoudig zelf doen of kiezen om ze samen met een gids te doen.

I Dag 9
Ella - Tissamaharama (Yala NP)

Inbegrepen: ontbijt

Vanuit Ella rij je in een dikke twee uur richting Tissamaharama. Onderweg hou je nog even halt aan de Ravana Falls, een stukje buiten Ella. Rond 15h00 rij je vanuit je hotel met een aangepaste safari 4x4 naar de ingang van het Yala National Park. De vegetatie in het wildpark is zeer gevarieerd, zo vind je er savanne-achtige vlaktes, jungle, meren, duingebied aan de kust, etc. De meeste reizigers die het wildpark bezoeken, hopen om één van de luipaarden te spotten, aangezien er nergens op de wereld een grotere kans is om er één tegen het lijf te lopen. Hoewel dit toch een uitdaging blijft omdat luipaarden vooral ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat actief zijn. Maar geen nood, zelfs zonder een luipaard kan je hier een hele hoop andere dieren aantreffen. Zo heb je veel meer kans op het spotten van olifanten, krokodillen, waterbuffels, mangoesten, herten, varanen, pythons, langoer-apen, etc. Na de safari keer je terug naar je hotel in de buurt van Tissamaharama.

Optionele verleninging: wandelen en kajakken in Belihuloya

Wandel en peddel door de weelderige omgeving van Belihuloya. Een minder bekende plek in het centrale bergland van Sri Lanka.

J Dag 10
Tissamaharama (Yala NP) - Galle - Unawatuna

Inbegrepen: ontbijt

Rij in een drietal uur naar Galle: volgens ons het gezelligste stadje van Sri Lanka!

De oude stad is een voormalig Hollands fort dat volledig omgeven is door een metersdikke omwalling. Starten doe je best met een wandeling bovenop deze stadsmuren. Zo passeer je de verschillende bastions en krijg je een goed beeld van deze indrukwekkende uitvalsbasis ten tijden van de kolonisatie. Al wandelend verken je de gezellige straatjes van Galle en bewonder je de prachtig gerenoveerde huizen in koloniale stijl. Als je nog geen idee hebt waar je wilt lunchen, probeer dan één van de restaurantjes in het Old Dutch Hospital. Het zeezicht krijg je er gratis bij!

Na je bezoek rij je naar je hotel in het zuidelijke badplaatsje Unawatuna.

K Dag 11 - 12
Unawatuna

Inbegrepen: ontbijt

De zuidkust van Sri Lanka is de place-to-be voor een strandverblijf in de maanden november tot april. Het parelwitte strand, de rijen palmbomen en het zachte geluid van de zee, zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt.

L Dag 13
Unawatuna - Colombo - Negombo

Inbegrepen: ontbijt

Vanuit Unawatuna rij je verder naar Colombo voor een kort bezoek aan de hoogtepunten van de hoofdstad.

Je start in het hart van de stad, in de oude stadswijk Fort. Dit stadsdeel werd in de 16e eeuw door de Portugezen en Hollanders versterkt. Je vindt hier nu nog steeds een aantal koloniale gebouwen terug zoals het Grand Oriental Hotel en de klokkentoren. Vervolgens verken je de volkse wijk Pettah met zijn tientallen ambachtswinkeltjes, foodkraampjes, tempels en moskeeën. Elke ambacht heeft er zijn eigen straatje, al valt dit bij de ene ambacht beter op dan bij de andere. Na het bezoek rij je verder naar Negombo. Na dit stadsbezoek rij je door naar Negombo, waar je overnacht.

M Dag 14
Negombo: vertrekdag

Inbegrepen: ontbijt

Vrije dag in Negombo. Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht word je naar de luchthaven gebracht. Hier neem je afscheid van je driver/guide en zit je Sri Lanka rondreis er jammer genoeg op.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Verleng je reis
Optionele verleninging: Kies voor een extra safari in Wilpattu Prijs op aanvraag
Dag 5: Verleng je reis
Optionele verlenging: Verblijf in een eco-lodge Prijs op aanvraag
Dag 6: Verleng je reis
Optionele verlenging: Adams Peak Prijs op aanvraag
Optionele verlenging: raften en/of canyoning Prijs op aanvraag
Dag 9: Verleng je reis
Optionele verleninging: wandelen en kajakken in Belihuloya Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 13 overnachtingen (kamer met ontbijt) in comfort of deluxe hotels
  • 2 personen = 1 tweepersoonskamer
  • 3 personen = 1 driepersoonskamer
  • 4 personen = 2 tweepersoonskamers
 • Wagen met Engelstalige privégids/privéchauffeur van dag 1 tot dag 14 (muv het strandverblijf)
 • Dagelijks een flesje mineraal water in de wagen
 • Alle vermelde excursies en activiteiten
 • Toegangstickets, parkfees & taksen
 • Bijdrage voor het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Early check-in op dag 1
 • Late check-out op de laatste dag
 • Overige maaltijden (lunch en diners)
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Visum kosten
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze rondreis kan gemakkelijk aangepast worden op maat van gezinnen met jonge kinderen. Een lager reistempo, focus op alternatieve activiteiten, logies met familiekamers en zwembad, maken je Sri Lanka reis helemaal kidsproof! Toch eens kijken naar iets kant en klaar? Onze Sri Lanka familiereis heeft alles om met de kinderen een fantastische tijd te beleven op dit tropische eiland. Benieuwd hoe andere gezinnen deze bestemming ervaren hebben met kinderen? Lees dan de blog van reizigster Marij over waarom Sri Lanka zo'n kindvriendelijke bestemming is

Bijkomende info

Voor deze Sri Lanka rondreis werken we met twee verblijfscategorieën: Comfort & Deluxe. Wil je graag een combinatie van beide categorieën, een verblijf uit het aanbod Joker Select (zie hieronder) of een luxueus 5* strandverblijf om mee te eindigen? Alle soorten accommodaties kunnen gecombineerd worden zodat jouw Sri Lanka rondreis volledig in lijn ligt met jouw verwachtingen. Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis in Sri Lanka te laten samenstellen.

 

Comfort

Tijdens een rondreis in de Comfort categorie verblijf je in gezellige, kleinschalige accommodaties met het comfort van een 3* hotel. We kozen voor goed gelegen accommodaties, vlakbij het centrum of midden in de prachtige Sri Lankaanse natuur. Elk kamer heeft z’n eigen badkamer met warm en koud water, douche en toilet. De accommodaties hebben allemaal een eigen restaurant en sommige beschikken over een zwembad. Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsHotel
NegomboMorning Star Resort
AnuradhapuraHeladiv
PolonnaruwaHotel Girithale
HabaranaSevanagama 
KandyFox Kandy
Nuwara EliyaSeasons Villa
EllaCountry Homes
Tissamaharama (Yala NP)Kithala Resort
UnawatunaThambapanni Retreat

 

Deluxe

De Deluxe categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun accommodatie. Je verblijft in degelijke 4* hotels met airco op de kamer, zwembad en restaurant. Doorgaans zijn dit iets grotere hotels voorzien van al de nodige faciliteiten om te genieten van een comfortabel verblijf in een aangename omgeving. Hieronder vind je onze selectie deluxe-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsHotel
NegomboGoldi Sands
AnuradhapuraAryana Boutique Hotel
PolonnaruwaDeer Park Hotel
HabaranaAliya Resort
KandyClove Villa
Nuwara EliyaFerncliff
Ella98 Acres
Tissamaharama (Yala NP)Thaulle Resort
UnawatunaThaprobane Pavillion Waves

 

Origineel Overnachten

Wil je deze rondreis toch wat meer pit geven? Ontdek onze zorgvuldige geselecteerde en geteste Origineel Overnachten locaties. Deze verblijven hebben we specifiek geselecteerd omdat beleving hier op de eerste plaats komt. Denk hierbij aan een boomhut of glamping-tent met zicht op de omliggende jungle, een beach bungalow tussen de palmbomen waarbij je zo het strand oploopt of een home-stay bij een vriendelijke Sri Lankaanse familie.

Onze reizigers in Sri Lanka

Praktisch

Klimaatinfo

Sri Lanka kan je het hele jaar door bezoeken. Het land heeft een heel groene vegetatie en dat kan enkel wanneer er voldoende regen valt. Daarom is een kans op een regenbui steeds mogelijk. Deze zijn meestal van korte duur zodat je reisprogramma hier in principe niet al te veel last van ondervindt. Sri Lanka kent twee moessonperiodes die zich allebei op een andere plek op het eiland afspelen. Om die reden voorzien we steeds een strandverblijf aan de noordoostkust in de maanden mei tot oktober en een strandverblijf aan de zuidwestkust in de maanden november tot april. Zo kan je optimaal genieten van het heerlijke zonnetje tijdens je verblijf aan de kust.

Goed om weten

Tijdsverschil
De tijd in Sri Lanka: Belgische tijd + 4u30 (onze winter) en + 3u30 (onze zomer).

Elektriciteit 
De netspanning in Sri Lanka is 230 volt. Belgische stekkers passen meestal niet in de stopcontacten. De meest gebruikte stekker is de Britse met drie platte pinnen. Breng dus zeker een wereldstekker mee.

Investeer mee in bossen en biodiversiteit

Reizen is een fantastische manier om in contact te komen met andere mensen en omgevingen. Dat zorgt voor meer begrip en waardering. Tegelijk heeft reizen ook een negatieve impact: de uitstoot van CO2, een gas dat mee verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Door te investeren in bossen, investeer je in echte koolstofreservoirs. Want bossen nemen CO2 op en leggen deze voor jaren vast in het hout, de bladeren en de bodem.

Als Joker-reiziger kan je mee investeren.

Enkele weken voor vertrek krijg je van ons een e-mail met de vraag om een vrije bijdrage te storten aan BOS+. Dat bedrag gaat integraal naar het behoud en herstel van het Amazonewoud in Ecuador. Giften vanaf €40 zijn voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Meer weten? www.joker.be/bosplus

Fooien en geldzaken

Geldzaken
De Sri Lankaanse roepie (LKR) is de lokale munteenheid. Er bestaan bankbiljetten van 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000 en 5000 LKR. Voor 1€ krijg je ongeveer 316LKR.

Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wissel je best euro's (biljetten van 20€ en 50€) om in Sri Lankaanse roepies aan één van de talrijke wisselkantoortjes op de luchthaven. Op die manier heb je meteen cash geld om de eerste dagen door te komen. Een andere mogelijkheid is geld afhalen met je Maestro- of kredietkaart aan één van de bankautomaten (ATM) in het land. In de meeste steden en grotere dorpen is het geen probleem om een ATM te vinden. De ATM's op de luchthaven daarentegen laten je maar maximum +/- 20€ opnemen in Sri Lankaanse roepies, niet echt handig. Daarom dat je bij aankomst op de luchthaven beter geld wisselt ipv de ATM te gebruiken. Daarnaast kan het gemakkelijk zijn om wat kleine bankbiljetten te voorzien (10, 20, 50 en 100LKR) zodat je bij een fooi geen grote biljetten hoeft boven te halen.

De kostprijs van maaltijden en drankjes zijn een stuk goedkoper dan in België. Uiteraard zijn chique 4* en 5* hotels hierop een uitzondering. Hier betaal je soms een stuk meer dan de goedkopere hotels, restaurants en cafés. Hieronder geven we een indicatie van de prijzen.

 • Frisdrank: 80-300 LKR (+/- 0,50 à 2€)
 • Pintje: 300-600 LKR (+/- 2 à 4€)
 • Cocktails: 600 – 1200 LKR (+/- 4 à 8€)
 • Fles wijn: 3500LKR - …  (+/-21€ à …)
 • Rice & Curry: 150 – 600 LKR (+/- 1 à 4€)
 • Westerse maaltijd: 600 – 2000 LKR (+/- 4 à 12€)
 • Buffet diner hotel: 1000 LKR (+/- 6€)

 

Fooien
Bij geleverde diensten is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. In Sri Lanka vormt de fooi, spijtig genoeg, het grootste deel van het loon dus daarom vragen we van Joker uit om deze ook te geven. Hieronder vind je richtbedragen, maar uiteraard bepaal je dit zelf:

 • Shoe minding bij tempels: 50 LKR per tempelbezoek
 • Gids/chauffeur: 1500 à 2500 LKR per gegidste dag in totaal
 • Restaurant: 5 à 10 % van de rekening
 • Safari Chauffeur/gids of externe gids: 500 à 1000 LKR voor een halve dag
 • Foto nemen: 20 à 50 LKR per foto
Medische info

EHBO
Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode. Informeer het Joker reiskantoor en de lokale gids over eventuele medische aandoeningen. Bij ernstige medische problemen wordt beroep gedaan op lokale artsen.

Bloedzuigers
In de jungle en de bossen van Sri Lanka kan je bloedzuigers (leeches) tegenkomen. Dit is een kleine, bruin-zwart insectje dat zich meestal via de binnenkant van je schoen een weg baant naar je sok. Daar hecht hij zich vast aan je huid en begint bloed te zuigen. Wanneer de bloedzuiger voldoende ‘gedronken’ heeft, laat hij automatisch los. Je broek in je sokken steken en regelmatig je schoenen en broek nakijken op bloedzuigers is de enige manier om contact met deze profiteurs te vermijden. Buiten het feit dat ze een mini hoeveelheid bloed zuigen zijn ze voor de rest ongevaarlijk.

Vaccinaties
Twijfel je over je fysieke conditie? Raadpleeg dan je (huis)arts voor je vertrek.
Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.
Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur) - website: www.itg.be

Malaria & Dengue Fever
Malaria komt over het algemeen niet voor in Sri Lanka, malariapillen zijn dus geen noodzaak. Dengue Fever daarentegen is een ziekte die, net zoals op vele plaatsen in Azië wel kan voorkomen. Beide ziektes worden overgedragen door muggen. Daarom is preventie het belangrijkste. Neem een goed insectenwerend middel mee. Gewone muggenmelk beschermt dikwijls onvoldoende tegen tropische muggen. Er wordt dan ook aangeraden om een anti-muggenproduct op basis van minimum 50% diethyltoluamide (DEET) te gebruiken. Daarnaast draag je best een lange broek en een T-shirt met lange mouwen bij zonsopgang en zonsondergang.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Treinrit Sri Lanka rondreis natuur privéchauffeur

Wat andere reizigers vinden

Sri Lanka bleek echt de reis van ons leven. Hoogtepunt na hoogtepunt vielen we van de ene verbazing in de andere. Zowel op cultureel vlak als op natuurbeleving scoorde deze reis bijzonder hoog.

Familie Lecluyse

De diversiteit van het land (cultuur, natuur, mensen, ...) leren kennen op een ontspannen manier. Het programma is niet overvol, zodat je nog tijd over hebt om zelf op ontdekking te gaan of om gewoon te relaxen.

Linda Touquet

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren