Tijdens een verblijf in de betere ryokan, een traditioneel hotel in Japan, krijg je 's avonds een kaiseki diner voorgeschoteld. Dit heerlijk gastronomisch, traditioneel meergangendiner is een van de hoogtepunten van je verblijf. Maar wat mag je nu verwachten van zo’n kaiseki diner?
Een kaiseki diner bestaat uit verschillende kleine gerechtjes die de pure, traditionele keuken van Japan tonen. Een diner kan bestaan uit 6, tot wel 15 gerechten! Al is elk element van het diner gelukkig niet even groot, om de balans te bewaren.
Kaiseki gerechten zijn verbonden met de natuur. Je vindt de natuur in elk seizoen terug op je bord, klaargemaakt met seizoensgebonden producten. De maaltijden verschillen afhankelijk van wat die maand vers op de markten te vinden is. De verse ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en met typisch Japanse puurheid bereid. Ook per regio kunnen de producten verschillen. Zo zal je in Kyushu anderen ingrediënten ervaren, dan in dezelfde maand in Hokkaido.
We schotelen je graag een kaiseki diner met foto's voor: