Alle ViaVia Joker Reiscafés willen een brug slaan tussen de lokale bevolking en internationale reizigers. De restaurants met lokale en wereldkeuken en/of een al-dan-niet alcoholische drank bieden daarvoor het ideale kader.
Daarnaast zijn onze buitenlandse ViaVia Joker reiscafés ook budgethostels. Wat ons zo uniek maakt? Alles staat in het teken van sociale ontwikkeling en duurzaam ondernemen.
En dat betekent: correcte arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden voor het personeel, zelfs beter dan gemiddeld. Dat lijkt evident, maar betekent een wereld van verschil voor de werknemers.
Henk: “We runnen het guesthouse en restaurant samen met Rejoice, Grace, Adjei en Kwame. Door goed te zijn voor hen, zullen zij ook goed zijn voor de gasten. We betrekken hen in de besluitvorming en organiseren samen leuke momenten. Voor Ghana is dat atypisch: meestal geeft de baas je taakopdrachten en bemoeit hij zich verder niet met jou.”
Daarnaast steunen Henk en Joa hun werknemers in hun andere projecten. Zo bekijken ze samen met Rejoice de mogelijkheden om te studeren naast haar werk en worden Grace en Adjei aangemoedigd in hun projecten. Sinds 1 december 2017 is hun loon ook met 15% verhoogd. En Kwame?
Henk: “Kwame, onze kok, doet bij ons zijn National Service, een maatschappelijk sociaal jaar dat elke studerende Ghanese jongere moet doen ten dienste van de gemeenschap. Zijn salaris is vastgelegd door de National Service. Hij heeft zijn eigen onderneming opgericht als exclusieve kok Biishville voor pop-up-diners. We geven hem de ruimte om ook zijn eigen events te organiseren in ViaVia Accra.”