Overslaan en naar de inhoud gaan

We kamperen op heel wat Joker-groepsreizen naar Afrika. Van wildlife net naast je tent tot campings met uitkijk op idyllische zonondergangen: kamperen in Afrika betekent Avontuur met grote A! Enkele reisbegeleiders onthullen hun favoriete kampeerplek.

Dirk Dierickx, Makgadikgadi-zoutvlaktes, Botswana
Deze bijzonder overnachtingsplaats op de Makgadikgadi-zoutvlakten is voor mij de mooiste plaats waar ik ooit overnachtte. Als kleine jongen keek ik vaak naar National Geografic en wou ik later zoals zovelen ‘ontdekkingsreiziger en avonturier’ worden. De rit naar de zoutvlakten en het verblijf op deze desolate maar prachtige plek gaven mij het gevoel in mijn jongensdroom beland te zijn.
Botswana kamperen
Helga Sterck, Sossusvlei, Namibië
Deze kampeerplek is zo zalig omdat ze vlak aan de grote rode zandduinen van de Sossuvlei ligt, met Big Daddy als topper om te beklimmen. In de namiddag kan je afkoelen in het zwembadje om te bekomen van de hitte in de Sossusvlei. Elke kampplaats heeft een platform met een afdak, douche, keuken en BBQ. ’s Avonds een braaitje, biertje, turen naar de sterrenhemel en gezellig keuvelen bij een zelfgemaakt kampvuur: Afrika gevoel ten top!”
Namibië kamperen
Stijn Raepsaet, Zambezi-rivier, Zambia
Overdag varen op de machtige Zambezi, ons vergapen aan het wildleven en dan in de late namiddag op één van de vele zanderige eilanden aanmeren. Een plek weg van de beschaving waar we onze tenten opslaan. Hier zijn we één met de Afrikaanse natuur, zonder begrenzingen. De geluiden van nijlpaarden en de schimmen van olifanten maken ons nederig en vervullen ons tegelijkertijd met een oprecht zalig gevoel. Wat een privilege om te vertoeven nabij een plek waar al generaties lang olifanten dagelijks komen drinken. Het is fascinerend om zien hoe de verschillende families beurtelings naar de oever gaan om zich te laven. Vanop de eerste rij genieten we van dit vredig tafereel en ervaren we de hechte sociale structuur die heerst binnen olifantenfamilies.
Zambia
Saar Callens, Toubkal, Marokko
Heerlijk om na een dagje intens stappen je tentjes op te slaan bij dit panorama. Een heerlijk huisbereid ontbijt met de zon die boven de bergtoppen komt piepen na een stormachtige, maar droge nacht, laadt ons helemaal weer op voor de volgende stapdag richting de top van de Toubkal. Die herinneringen aan de desolate en ruwe schoonheid van het Atlasgebergte blijven nog lang nazinderen.
Marokko Toubkal kamperen
Joke Evens, Ngorongoro & Serengeti, Tanzania
Ik vind kamperen een geweldige toffe groepsbindende activiteit. 'S avonds in zijn tent zegt er altijd wel iemand wat grappigs dat iedereen hoort omdat je tenten naast elkaar staan, en dan buldert iedereen mee. Je slaapt eigenlijk met heel je groep in één kamer. Tijdens een safari krijg je door de koks steeds geweldig lekker eten voorgeschoteld; om de één of andere reden smaakt eten op safari altijd nóg beter. Samen rond het kampvuur zitten blijft idyllisch op een trip naar Afrika. Net als wakker worden, je tent openritsen en opstaan in één van de mooiste natuurparken van het continent.
Tanzania tent
Johan Kempenaers, Simien Mountains, Ethiopië
Kamperen op een hoogte van 3.620 m in de Simien Mountains (Ethiopië), met prachtige vergezichten op de omringende bergen en het dieper gelegen laagland. Ja, dat doet toch wel wat met je. Onvergetelijk was onze unieke kennismaking met de Ethiopian wolf, en dat gewoon overdag!

Ethiopie

Zelf kamperen in Afrika?

Misschien is dit ook interessant voor jou?