Overslaan en naar de inhoud gaan

Op safari in Afrika? Dan moet je zeker je safari vocabulaire een beetje bijschaven. Wij zetten de belangrijkste woorden voor jou op een rijtje!

Game drive

Kort gezegd: met een aangepaste 4x4 en onder begeleiding van een gids, wilde dieren spotten in de wildparken van Afrika.

Afhankelijk van je safaribestemming en het wildpark, ga je wildlife spotten in een open of gesloten 4x4. Een ervaren chauffeur/gids en eventueel een tracker, zorgen ervoor dat je geen enkel dier hoeft te missen.  Een spannende variant is de 'night game drive', waarbij je wilde dieren gaat spotten in het donker.

Sundowner

Een gezellig aperitiefmoment bij zonsondergang na de safari.

Terwijl je geniet van de intense kleuren van de zon die langzaam ondergaat, nip je van een cocktail, glaasje wijn of bier, vergezeld met een kleine snack.

Big Five

Dit zijn de bekendste en meest beroemde dieren van het Afrikaanse continent:

het luipaard, de leeuw, de neushoorn, de buffel en de olifant.

Jagers vonden de term uit omdat deze vijf dieren het moeilijkst en meest gevaarlijk waren om te doden. Het luipaard maar vooral de neushoorn zijn het moeilijkste om te spotten tijdens een safari.

Een Tented Camp of een Tented Lodge

De accommodatievorm waarbij je overnacht in een grote canvastent en 's ochtends rustig wordt gewekt met de geluiden van de natuur op de achtergrond.

Een volwaardig bed, een warme douche en een prachtig zicht zorgen voor een comfortabel verblijf midden in de natuur. Je vindt tented camps en tented lodges in alle maten en soorten. Van eenvoudig tot zeer luxueus met alles erop en eraan. Niet alleen het comfort van je canvastent maar ook de ligging, de extra faciliteiten (denk aan een zwembad of wellness) en de kwaliteit van het restaurant bepalen in grote mate de prijs die je betaalt voor je overnachting.

Kopje

(granieten) rotsformaties die boven de savanne uitsteekt.

Dit is de geliefkoosde plek voor leeuwen en andere om te rusten of om de omgeving in het oog te houden.

Hakuna Matata

Gezegde in het Swahili wat betekent "relax, alles komt goed, geen probleem, het komt goed"

Bush TV

Zodra de zon onder is, wordt het kampvuur aangestoken en wissel je de strafste safari avonturen uit met de andere gasten.

A-L-T

Spreek letter per letter op z'n Engels uit. De afkorting voor 'Animal Looking Thing'.

Wanneer de gids/spotter/ranger niet meteen zeker is welk dier hij/zij heeft gespot tijdens de safari, wordt de term Animal Looking Thing wel eens gebruikt. Soms kan het ook zijn dat, na een 'double check' met de verrekijker, je A-L-T een termietenheuvel of grijze rots blijkt te zijn.

 

Misschien is dit ook interessant voor jou?