Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Afrika is op veel gebieden de ideale familiebestemming, zowel met jonge kinderen als met nieuwsgierige tieners. 

Je begint de reis met een bezoek aan Soweto, zo fiets je van de ene naar de andere buurt en ondertussen absorbeer je de rijke cultuur en boeiende geschiedenis. Daarna word je verwend in een malaria vrij privé wildpark. Na een binnenlandse vlucht ga je op zoek naar olifanten in Addo Elephant National Park, verken je de tuinroute en rijd je verder via Oudtshoorn naar Kaapstad. 

Geen kinderen mee op reis? Geen nood… deze reis is ook geschikt voor de actieve reiziger jong van hart!

 

De hoogtepunten van deze reis

Game drive met tracker

Op zoek naar de big 5 tijdens een begeleide safari

Picnic in de wijnregio

Smullen van een heerlijke picknick in de wijnregio

Tuinroute - Robberg nature reserve

Prachtig wandelen langs de tuinroute

Programma

Programma

A Dag 1
Johannesburg

Aankomst in Johannesburg. Laat je verrassen door Johannesburg, een stad van enorme tegenstellingen. Dit merk je aan bijvoorbeeld de moderne architectuur die in contrast staat met de restanten van de oude mijnstad. Johannesburg kent de laatste jaren een enorme opleving. Het wordt mét reden ook wel het nieuwe New York genoemd. Samen met een lokale gids verken je Soweto op de fiets, de grootste sloppenwijk van Zuid-Afrika. Zo fiets je van de ene naar de andere buurt en ondertussen absorbeer je de rijke cultuur en boeiende geschiedenis van Soweto.

B Dag 2-3
Mabula Game Reserve
200 km  -  2u30

Een verblijf in een privé wildpark is beslist één van de hoogtepunten tijdens deze reis. Het privé wildpark van Mabula is een Big Five wildpark en ligt in de malariavrije Waterbergen. Hier geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag safari’s in heuse 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd, soms wel midden in de bush! Een overnachting in de (luxe) tent maakt je safari-beleving helemaal af!

C Dag 4-5
Addo Elephant Nationaal park
200 km (Mabula - Johannesburg) - 70 km (Port Elisabeth - Addo) km  -  2u30 - 1u30

Vlucht van Johannesburg naar Port Elizabeth (niet inbegrepen).

Het nationale Addo Elephant Park is een boeiend wildpark en ligt slechts 70 km ten noordoosten van Port Elizabeth. Het park werd opgezet in de jaren dertig om de laatste exemplaren van de eens veel voorkomende “Addo-olifant” te beschermen. Nadat de corridor met het Zuurberg National Park tot stand kwam, zijn de kuddes olifanten weer behoorlijk toegenomen. In de dichtbegroeide, natuurlijke omgeving leven  circa 400 olifanten.

Het park is ook een toevluchtsoord voor de zwarte neushoorn, buffel, elandantilope, kudu, andere antilopen en voor zo’n 170 vogelsoorten. Hoewel een groot deel van het gebied bedekt is met ondoordringbare doornstruiken, zijn er speciale wegen om het wild te observeren en er zijn observatiepunten bij de waterpoelen, waar de olifanten komen drinken en baden.

Het Addo-olifantenpark is malaria-vrij en het park bij uitstek voor een safari met de eigen wagen doorheen het park. Je kunt halt houden bij één van de vele drinkplaatsen in het park. Hier verzamelen zich de meeste dieren. Het is een genot om te zien hoe de dierenrangorde in elkaar steekt! Puur natuur en dat vanaf de eerste rij.

 

D Dag 6-7
De tuinroute
310 km  -  3u15

Welkom in de groene long van Zuid-Afrika! Het Kaapse kustgebergte scheidt de kustvlakte van het binnenland (de Kleine Karoo) en vormt een boeiende achtergrond voor datgene wat de Tuinroute zo populair maakt: het gevarieerde kustgebied en de weelderige vegetatie.

De Tuinroute loopt langs de kust van de Indische Oceaan en bestrijkt grofweg het gebied tussen Jeffrey’s Bay in de Oostkaap en Mossel Bay in de Westkaap. Geen mooi afgelijnde tuintjes zoals de naam laat vermoeden, maar een decor van uitgestrekte Protea-velden en andere Fynbos-begroeiing, beschermde wouden met hoge geelhoutbomen, rotskusten afgewisseld met zandstranden, lagunes en verborgen baaien. Het bijzondere is dat de “Tuin van Afrika” niet is aangeplant. Puur natuur! Tijdens de lente (jul-nov) wordt de Tuinroute omgetoverd in een hof van Eden.

Nature’s Valley, The Crags, Sedgesfield, Knysna, Plettenberg Bay, Wildernis en Tsitsikamma zijn enkele pareltjes op deze route. Trek erop uit, ga wandelen, beleef, voel, ruik! Je voelt je als herboren!

Optionele excursies Tuinroute
Zwemmen met pelsrobben - kajak & lilo - zipline
Optionele excursies Tuinroute
E Dag 8
Oudtshoorn
150 km  -  2u15

Uitgestrekte landschappen met windmolens en waterpompen, glooiende heuvels met in de verte de valleien met aan de rand het impressionante kustgebergte. Dit is Oudtshoorn, een klein provinciestadje gelegen in het hart van de Karoo. Dit is het gebied van de struisvogels. In het centrum vind je nog de historische ‘verenpaleizen’ en struisvogelboerderijen die je aandacht meer dan verdienen.

Verken de duizelingwekkende Swartbergen en de gelijknamige pas (begeleid te voet vanop de fiets, of eenvoudigweg met de eigen wagen). Diep ‘onder de grond’ bevinden zich de Cango-grotten: grote kamers met stalagmieten en nauwe tunnels: voor de échte durvers. Ga op spokentocht in Prince Albert, reis terug in de tijd in ‘De Rust’ of ga op zoek naar de verscholen watervallen tussen de granieten bergformaties.

Optionele excursies in Oudtshoorn
F Dag 9-10
Het hart van de wijnstreek
410 km  -  5u

Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante bergkammen, wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl.

Optionele excursies wijnstreek
Wijnsafari - fietstocht
Optionele excursies wijnstreek
G Dag 11 - 12
Kaapstad
90 km  -  1u30

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!  Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende: een prachtige symbiose waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt en Kaap de Goede Hoop.

Optionele excursies in en rond Kaapstad
Robben Island - hop on hop off bus - kabelbaan Tafelberg - Paragliding - Kajakken tussenpelsrobben - sandboarding - kookworkshop
Optionele excursies in en rond Kaapstad
H Dag 13
Kaapstad

In de loop van de dag reis je naar de luchthaven, lever je je huurwagen in en check je in voor je terugvlucht. Dit is het einde van je prachtige rondreis door Zuid-Afrika. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 6-7:
Optionele excursies Tuinroute Prijs op aanvraag
Dag 8:
Optionele excursies in Oudtshoorn Prijs op aanvraag
Dag 9-10:
Optionele excursies wijnstreek Prijs op aanvraag
Dag 11 - 12:
Optionele excursies in en rond Kaapstad Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Bij 3 personen:
  Huurwagen Europcar TYPE M (Toyota Urban cruiser of gelijkwaardig)
  Bij 4 personen:
  Huurwagen Europcar TYPE W (Toyota Hilux double cab of gelijkwaardig)
  Bij 5 personen:
  Huurwagen Europcar TYPE E (Hyundai Staria minivan of gelijkwaardig)
  • Early booker (min. 30 dagen voor aankomst)
  • Classic Plus verzekering
  • Onbeperkt aantal kilometers 2e bestuurder,
  • Contract fee
 • Overnachtingen & maaltijden volgens programma (of gelijkwaardig) 
 • Kinderkorting is reeds verrekend in de prijs (kinderen <12j)
 • Uitgebreide landeninformatie en roadbook
 • Inbegrepen excursie: fietstocht Soweto (incl transfers)

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen
 • Bijkomende kosten wagen (o.a. benzine, tolgelden, GPS)
 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien, overige maaltijden & dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze reis werd speciaal voor gezinnen ontworpen maar ook zonder kinderen is deze rondreis door Zuid-Afrika een aanrader!

Bijkomende info

Hotels

Voor deze Zuid-Afrika rondreis werken we met een verblijfscategorie: comfort. We proberen zoveel mogelijk familiekamers te voorzien. Afhankelijk van het aantal personen is het mogelijk dat je hier en daar in 2 kamers zal verblijven.  Eventuele upgrades in logies of kamertype kunnen aangevraagd worden zodat jouw Zuid-Afrika rondreis volledig in lijn ligt met jouw verwachtingen. Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis naar Zuid-Afrika te laten samenstellen.

 • Hieronder vind je onze selectie comfort accommodaties van dit reisprogramma:
PlaatsHotel
JohannesburgGarden Court OR Tambo Int. Airport
Mabula Game ReserveMabula main lodge
Addo Elephant NPAddo African home
TuinrouteStorms river mouth restcamp
OudtshoornAfricamps klein Karoo
StellenboschKnorhoek country guesthouse
KaapstadRadisson Red waterfront

 

Opmerkingen:

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag
 • Prijzen 5 personen:

 

PeriodePrijs per persoon (obv 5 personen) 
01/10/2023 - 31/10/2023€ 1305 pp
01/01/2024 - 30/04/2024 € 1470 pp
01/05/2024 - 30/06/2024 € 1385 pp
01/07/2024 - 30/09/2024 € 1460 pp
01/10/2024 - 31/10/2024€ 1480 pp

 

  Origineel overnachten

  Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Upgrade naar enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

  Optionele Excursies

  Maak een keuze uit de optionele excursies in Zuid-Afrika.

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren