Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze rondreis door Zuid-Afrika is ideaal voor roadtrippers die houden van de natuur. Maak je klaar voor een avontuur vol weidse panorama’s, safari's, cultuur in Swaziland en een reeks unieke ervaringen. De reis eindig je in de Drakensbergen waar je via de prachtige Sani Pass naar het dak van Afrika rijdt, het bergkoninkrijk Lesotho. 

 

De hoogtepunten van deze reis

Swaziland

Ontdek de cultuur van Swaziland

Wandelen Drakensberg

Prachtige wandelmogelijkheden in de Drakensbergen

Sofie Sleurs - Kruger

Op safari in een privéwildpark: een unieke ervaring

Programma

Programma

A Dag 1
Johannesburg
390 km  -  4u30

Welkom in Zuid-Afrika! Na een lange vlucht kom je aan in Johannesburg. Afhankelijk van het aankomstuur van je vlucht rijd je direct door naar de panoramaroute of verblijf je een nachtje in Johannesburg. 

B Dag 2
Mpumalanga

In deze omgeving vormen panoramische uitzichten, idyllische dorpjes en kleine watervallen het hoogtepunt!  Blyderivier Canyon, Gods window, geërodeerde rotspartijen en schitterende panorama’s vormen telkens het decor voor een korte (of lange) wandeling. In Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd gouddorpje uit vervlogen tijden kan je zelf goud pannen.

Optionele excursies Panoramaroute
Boottocht Blyde River Canyon - zipline - Whitewater rafting - Moholoholo dierenopvangcentrum - Jane Goodall Chimpanzee Haven
Optionele excursies Panoramaroute
C Dag 3
Privé wildpark
85 km  -  2u

In een privé wildpark (grenzend aan het Krugerpark) geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag safari’s in heuse 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger en soms ook een begeleide wandelsafari. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd, soms wel midden in de bush

D Dag 4-5
Het Krugerpark
120 km  -  3u

Ga met je eigen wagen op safari in het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Hou je ogen en oren open. De drinkplaatsen in het park zijn de meest aantrekkelijke plekken om heel wat dieren te zien passeren. Het Krugerpark staat garant voor een grote verscheidenheid aan landschappen en dieren. Maar onthoud: alle dieren hebben voorrang.

E Dag 6-7
Swaziland
180 km  -  3u

Swaziland is duidelijk anders dan het "westerse" Zuid-Afrika. In dit kleine koninkrijk zie je nog overal de traditionele kleine hutten. Ga een kijkje nemen op één van de lokale markten in de Ezulweni Vallei. Bezoek een dorp, kijk hoe men glassculpturen blaast van gerecycleerd glas en met de hand de meest originele kaarsen ‘Africa style’ vervaardigt. Fiets met de mountainbike door prachtige natuurlandschappen, wandel tussen de boomtoppen of ga wandelen in de bergen. In Phophonyane kan je een prachtige hike maken naar de gelijknamige watervallen en slaap je in een ‘cosy tent’. Puur avontuur!

G Dag 8-9
Kwazulu Natal
380 km  -  5u

Laat je meeslepen op het ritme van de Zoeloe-drums en hun opzwepende dansen. Maak kennis met hun traditionele en spirituele kruidendokter, de sangoma. Laat je onderdompelen in de mythes en legendes van deze fascinerende cultuur. Maak een excursie naar Cape Vidal en ga er heerlijk snorkelen. De kust rond St. Lucia is ongerept en zorgt voor een unieke ervaring. Maak een boottocht op het meer van St. Lucia, UNESCO-werelderfgoed, en ga op zoek naar knorrende nijlpaarden en gevaarlijke krokodillen. Nog wat extra safari-beleving kan in het Hluhluwe-Imfolozi wildpark, naast de Big Five ook gekend om de zwarte en witte neushoorn en de unieke vegetatie.

Optionele excursies St Lucia
Hippo & Croc - Cape Vidal - Hluhluwe safari
Optionele excursies in St Lucia
H Dag 10-11
Underberg
455 km  -  6u

Na Zuid-Afrika en Swaziland is Lesotho het derde land dat je bezoekt tijdens je avontuur. Je kan kiezen voor een begeleide 4x4 bergexcursie via de prachtige Sani Pass naar het ‘dak van Afrika’ brengt, tot op het bergplateau in een onherbergzaam en prachtig deel van het koninkrijk Lesotho.

I Dag 12-13
Drakensbergen
310 km  -  4u

De rit naar de Noordelijke Drakensbergen is er eentje van prachtige landschappen. Het einddoel zijn de prachtige Natalse Drakensbergen, de wandelstreek bij uitstek! Deze regio wordt ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd.

J Dag 14
Johannesburg
355 km  -  4u

In de loop van de dag reis je naar de luchthaven, lever je je huurwagen in en check je in voor je terugvlucht. Dit is het einde van je prachtige rondreis door Zuid-Afrika. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2:
Optionele excursies Panoramaroute Prijs op aanvraag
Dag 8-9:
Optionele excursies St Lucia Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Europcar TYPE M (Toyota Urban cruiser of gelijkwaardig)

  • Early Booker (min. 30 dagen voor aankomst)

  • Classic plus

  • Onbeperkt aantal km

  • Tweede bestuurder

  • Contract Fee

 • Overnachtingen & maaltijden volgens programma (of gelijkwaardig)

 • Uitgebreid reisdossier met wegbeschrijving

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Bijkomende kosten huurwagen (zoals benzine, tolgelden, GPS, one way drop off kost,...)
 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien

 • Overige maaltijden & dranken

 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Voor deze Zuid-Afrika rondreis werken we met drie verblijfscategorieën: Budget, Comfort & Deluxe. Alle soorten accommodaties kunnen gecombineerd worden zodat jouw Zuid-Afrika rondreis volledig in lijn ligt met jouw verwachtingen. Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis naar Zuid-Afrika te laten samenstellen.

 • Hieronder vind je onze selectie budget accommodaties van dit reisprogramma:
PlaatsHotel
HazyviewAfricamps at Mackers
Sabi SandsUmkumbe Safari lodge
KrugerSkukuza restcamp
KrugerBerg-en-dal restcamp
SwazilandMlilwane
St LuciaLuxury tents @ Urban Glamping
UnderbergElgin Farm Guesthouse
Royal Natal NPThendele restcamp

 

 • Hieronder vind je onze selectie comfort accommodaties van dit reisprogramma:

 

PlaatsHotel
HazyviewAbangane guest lodge
Sabi SandsUmkumbe Safari lodge
KrugerSkukuza restcamp
KrugerBerg-en-dal restcamp
SwazilandMantenga lodge
St LuciaSt lucia Kingfisher lodge
UnderbergElgin Farm Guesthouse
Royal Natal NPThe Cavern

 

 • Hieronder vind je onze selectie deluxe accommodaties van dit reisprogramma:

 

PlaatsHotel
HoedspruitUnembeza 
BaluleMohlabetsi
KrugerMdluli
KrugerLA Kruger lifestyle
SwazilandMogi boutique
St LuciaSerene estate
UnderbergMoorcroft Manor boutique country hotel
Royal Natal NPThe Cavern

 

Opmerkingen

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Origineel overnachten

Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Upgrade naar enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

Optionele excursies

Maak een keuze uit de optionele excursies in Zuid-Afrika.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren